CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Slut på semestern

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart äta middag.

 

Ja då var semestern slut för i år, och vad skall jag säga. Det har gått väldigt fort, men vi har haft det trevligt, dock har älsklingen fått jobbat en del, så tanken är att vi skall åka till Varberg någon gång i september, ett par dagar mitt i veckan när det inte är så mycket folk. Men ja, vi har ändå gjort en del saker. Första veckan var jag med Malin och gick hela Torsviksrundan, dagen därpå var älsklingen och jag ute och cyklade med hans pappa, visade lite av det som finns kvar av gamla flygfältet. Sedan har vi varit i Brevika, fixat denna bloggen, varit i Fredrikshamn, och även åkt kanalbåten längs Dalslands kanal. Och denna veckan har vi också varit ute på Donsö några dagar. När vi kom hem från Dalsland i onsdagskväll så visste vi att det skulle bli över 30 grader, så då kände jag att jag vägrade sitta hemma i lägenheten, så i torsdags förmiddag åkte vi dit ut, och vi kom hem igår förmiddag. Därute hade vi det jättehärligt. Vi badade en hel del, och åt god mat på Isbolaget, och bara tog det lugnt.

 

Igår gjorde vi inte så mycket, det var så varmt, och så kom det ju en del regn och även åska under eftermiddagen, så vi grejade bara lite här hemma. Vid 13 tiden igår så hörde vi en riktigt ordentlig åskknall som kom från ingenstans verkligen, och strax därefter hörde vi massor av brandbilar. Tydligen hade blixten då orsakat en skogsbrand bara en liten bit härifrån. Vi hörde säkert 15 brandbilar vilket var lite läskigt. Folk skrev om det på facebook så jag satt och följde det där. Efter ett tag hade vinden vänt, så då blåste röken rakt mot oss, så under en stund så fick vi stänga alla fönster, dörrar och ventiler för det luktade så himla mycket, och när vi kollade ut så såg vi röken ligga mellan husen, det var lite läskigt också. Tack och lov så kom det 7 mm regn också, och branden var släckt under kvällen, så det var väldigt skönt.

 

Idag har Jesper grejat en del med att försöka få ordning på någon typ av kylare till akvariet. När det är så här varmt ute så blir det också alldeles för varmt i akvariet. Nu är det typ 6:e eller 7:e gången som han testar den saken som han har satt ihop, så vi får hoppas att det fungerar nu.

Själv har jag inte gjort så mycket idag, har känt mig väldigt trött och slö, men jag fick följt med älsklingen ner och handlat i alla fall. 

 

Ja, så jobb imorgon då, men jag hade gärna varit ledig ett tag till. Bara tanken på att gå tillbaka till jobbet imorgon i den här värmen gör mig deprimerad typ. Vi brukar ju ha så himla varmt inne också, och med långbyxor och täckta skor på oss, samtidigt som vi springer runt, nej det känns inte alls lockande. Jag skall nu också börja ta tag i jobbletandet igen, skall kontakta en studie- och yrkesvägledare ocskå, för jag måste göra något annat, min kropp orkar det jobbet mer. Har ni några tips så kom gärna med dem =) Själv vet jag ju inte vad jag vill göra.

 

Här kommer lite bilder från i fredags när det var blodmåne och månfömörkelse. Vi var uppe ganska länge så vi fick även kort på när man började se ljuset från månen igen, det var fräckt. Just blodmånen såg jag för ett par år sedan ocskå, men det var lika fräckt den här gången. Men här kommer bilderna i alla fall:

 

 

Nu är det dags att äta middag!

//CarroEllen