CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Första inlägget

Halloj bloggen!

 

Äntligen, efter att ha bloggat i 14 år tid och med flera års prat om att göra en egen hemsida, så har jag äntligen fått gjort det, eller ja, Jesper har gjort det, jag har hjälpt till lite med det jag kan.

Sidan är fortfarande under uppbyggnad, så det saknas fortfarande lite saker, men det kommer med tiden.

 

Ja, nu har mer än halva semestern redan gått, och herregud vad fort det har gått. Förra veckan var älsklingen och jag i Brevika måndag-fredag. Det var väldigt härligt och mysigt att vara där. Det var, och är ju fortfarande så himla varmt ute, så vi badade en hel del de dagarna, jättehärligt. Jag grejade en del med en strand där. Det är en del sten på bottnen, och så hade det börjat växa en del hallon i sanden, så den ser bättre ut nu i alla fall.

Två dagar i rad så luktade det mycket rök i hela Brevika, som att det brann någonstans. Första gången larmade vi då vi såg rök som kom från skogen, vi trodde att det var vår skog som brann, men det var det inte som tur var. Det var en större gräsbrand, som tack och lov var på en liten ö, så där gick det bra. Dagen efter grejade vi på stranden igen och kände ännu en gång väldigt stark lukt av brand. När vi gick upp till huset så såg vi att det var ganska dimmigt av rök, men det försvann efter ett par timmar. Vi läste senare att det hade varit flera bränder runtom Bengtsfors. Just då när det luktade så himla mycket, så kände man sig lite orolig. Vi pratade om att om det inte lugnade sig så skulle vi nog fått åka iväg någonstans, sådan rök är ju inte bra att andas in för mycket av, men det lugnade ju sig senare som tur var.

Så ja, vi hade en ganska lugn vecka, och det var väldigt härligt att vara där när det var så varmt, bara kunna gå och bada när man känner för det, underbart!

När vi bara hade varit hemma två dagar så längtade jag tillbaka igen. Men nu skall vi dit nästa vecka igen, i alla fall en natt. Och då skall vi också åka kanalbåten genom Dalslands kanal. Det skall bli riktigt mysigt och trevligt. Det är samma rutt som älsklingen och jag har paddlat ett par gånger, men det är ju några år sedan nu.

 

Sedan vi kom hem från Brevika i fredags så har vi grejat en hel del med denna hemsidan, varit i stan en sväng och bara tagit det lugnt. Det är så mycket mer att göra och ta ställning till när man gör en egen hemsida än vad man tror. Men vill man att det skall bli bra så får det ta den tid det tar. Och nu när man ser resultat så blir man bara mer taggad på att fortsätta.

 

Så ja, här kommer jag att hålla till från och med nu. Hoppas att ni också gillar sidan =)

 

Denna fågel, en häger såg vi en av dagarna, och åskoväder på ingång.

Här sitter vi på verandan hela ovädret och ser blixt efter blixt, och man känner sig så liten i den stora skogen.

 

 

 

En kväll ute för att kolla efter djur

 

 

//CarroEllen