CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Mycket som hänt

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, lyssnar på regnet utanför, äntligen kom regnet!

Idag har Malin varit här största delen av dagen. Vi tog oss ner till Hällsviksbadet och badade lite, ja tom. jag badade en stund, sedan hade vi köpt med oss sallad från maxi som vi satt där och åt. Tack Malin för en trevlig och mysig dag.


Ja nu är det ett tag sedan jag skrev här igen, men det har hänt lite sedan sist, en väldigt tråkig grej.

Mamma, syrran och jag hade ju pratat sedan tidigare om att vi skulle träffas i Brevika förra helgen, så vi var där hela helgen, men i början av den veckan så åkte morfar in på sjukhus, och han blev bara sämre. Han hade fått lunginflammation och hjärtsvikt. Så i fredags när vi var påväg upp till Brevika så sa mamma att det verkligen kändes som att hon sa farväl till honom tidigare under dagen. Vi satt och pratade en del om det i bilen, och vid 8 tiden var vi äntligen framme i Brevika, vårat älskade Brevika som vi har varit på hela somrarna när vi var små, både syrran, jag, mamma och morbror. Strax efter att vi hade packat upp allt och höll på att göra oss ordning för att gå ner till bryggan och grilla så ringde de från sjukhuset. Då hade morfar gått bort bara en kort stund efter att min morbror lämnade sjukhuset. Så hela den helgen var väldigt tung, samtidigt som det var väldigt skönt att vi var såpass många i släkten samlade där då, även morbror kom dit under natten. Vi pratade mycket om det under helgen vilket var väldigt härligt, men samtidigt väldigt tungt. Men ja, vi lyckades ändå få en väldigt trevlig och mysig helg trots att morfar som faktiskt skulle varit med oss den helgen saknades. Du kommer alltid finnas kvar hos oss morfar <3


 Den helgen var det väldigt varmt också, vi hade varmare där än vad det var hemma i Göteborg, så vi grejade inte så mycket som vi hade tänkt, men vi fick gjort lite saker. Syrran fick grävt en rabatt och planterat däri, och jag krattade en del gräs efter att en annan person hade klippt gräset på bryggan. Jag försökte hjälpa Linnea lite med rabatten, men det var alldeles för varmt för det. Under lördagförmiddag satt vi nästan hela gänget och löste melodikrysset tillsammans ute, det var jättemysigt. Under lördagen satt vi också ute och testade chips, dip och drickor som vi inte testat innan, det var väldigt roligt, det blev en del roliga miner. Under kvällarna grillade vi på bryggan, det var jättemysigt som vanligt, sitta där på bryggan och se när solen går ner, finns inget bättre än den utsikten därifrån, älskar den verkligen <3 Under söndagförmiddag var det helt vindstilla, så då var jag ute och tog en del kort, och vi var och badade, helt underbart verkligen. Jag är ju en stor badkruka som flera av er vet, men den helgen badade jag 6 gånger, och en av gångerna låg jag i och simmade i 15-20 min, det var verkligen jättehärligt. Tack hela gänget för en väldigt mysig helg! <3


     Veckan som varit så har jag varit ganska trött, sov sådär i Brevika under helgen, så det var väldigt skönt att vi var lediga i onsdags. Då var det Torslandafestivalen som vi var och kollade på. En gång om året är vi och kollar i Torslandas second hand, och det är alltid under festivalen, så det gjorde vi även i år, men vi hittade inget där. Vi var ocskå borta på Blomsterlandet. Jag behövde köpa jord för att plantera om mina tomatplantor, så det fick vi gjort under eftermiddagen. Resten av den dagen tog vi det väldigt lugnt, vi var väldigt trötta både Jesper och jag, så det var härligt att bara vara hemma under eftermiddagen och bara ta det lugnt.


Igår var vi och hjälpte till för att röja i morfars lägenhet, en lägenhet som han hann bo i i 2 månader. Jag fick med mig lite saker hem. Bla. min mormors gamla väderböcker, ja även hon skrev väder förr, eller i alla fall från år 2000, så det var roligt, har dock inte fått kollat igenom de än. Sedan fick vi med lite andra saker hem också, men har inte fått packat upp det än heller.


Så ja, det har hänt en del saker det senaste, och nu går jag bara och väntar på begravningen känns det som, så kan man slappna av lite efter det. Jag har tack och lov bara varit på begravning en gång tidigare, det är 10 år sedan när mimmi (mormor) gick bort, och det var verkligen skitjobbigt. Så det är väl därför jag längtar tills den är över. Den skall vara under midsommarveckan dessutom, så vi får se hur det blir lite under midsommar, vad jag orkar göra.


Ne nu är det dags att snart sova, sov ganska dåligt natten som var så hoppas på bättre sömn denna natten.


//CarroEllen