CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 13/5

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Den här veckan har varit väldigt härlig. Det var ju kortvecka, men jag jobbade i torsdags och ledig i fredags. I torsdags hade vi massor att göra på jobbet, fast det var ganska lugnt under förmiddagen vilket ändå var väldigt härligt. Vi hade också flera upplärningar, fast det tog typ bara en person hand om hela dagen, så det var väldigt härligt. Men ja, när vi höll på att stänga kände vi hur trötta vi var. Det har liksom varit 25 grader i köket varje dag, och där har det varit svalt till skillnad mot vid linen där vi står mycket, så man blir ju väldigt trött av värmen också. Men ja, vi var klara i tid så jag hann käka lite och göra mig ordning inför kvällen på Liseberg med jobbet. Vi spelade 5-kamp vilket var trevligt, men jag är så dålig på sådana saker, men det var trevligt ändå. Sedan var vi och åt middag på Hamnkrogen inne på Liseberg. Jag åt havets wallenbergare som var vädligt god. När vi hade ätit så var klockan strax efter 21, men jag och en till hade några kuponger kvar att spela upp, så det gjorde vi. Jag var hemma vid halv 11 den kvällen, och då gjorde jag bara mina fotövningar sedan slocknade jag i sängen med lampan tänd. Tack jobbet för en trevlig kväll.


I fredags var jag väldigt trött och slö, men jag skulle in till stan och klippa mig under sena eftermiddagen, så Jesper åkte med in och gick runt i stan. Kl 7 hade vi bokat bord på Pasta haus igen, och då följde Malin med också. Det var väldigt trevligt och mysigt. Tyvärr var Tiramisun slut nu också, men de sa att den kommer tillbaka till hösten, så det blev samma efterrätt som sist, moussebakelse.

Igår var både Jesper och jag även då väldigt sega. Så ja, igår satt jag och kollade på de 4 avsnitten av Morden i Sandhamn som låg ute, och sedan kollade älsklingen och jag på ytterligare 4 avsnitt utspridda över hela dagen på en annan serie som vi kollar på. Så ja, även gårdagen var väldigt lugn och skön. Fast vi fick faktiskt både storhandlat, städat toa, tvättat lite och planterat om tomatplantorna, fast allt det gjorde vi under förmiddagen, så vi hade resten av dagen kvar sedan.

Idag har vi grejat lite på balkongen, moppade plattorna därute igen och fick även torkat delar av räcket. Det är inte gjort på flera år så det behövdes verkligen. Sedan var vi nere på maxi för att kolla om de hade sådant skydd till balkongen, till räcket. Jag har pratat om att jag vill ha det i flera år, men vi behöver nästan 8 m, så det blir ganska dyrt då. Men idag fick Jesper en idé om att man kanske kan köpa billiga duschdraperi på Ikea för att göra om till sådant skydd. Det hade kunnat fungera, men vi får se lite. Men ja, de hade inga sådana på maxi, så istället blev det varsinn glass som vi satte oss på trappan på torget och åt i värmen. Sedan gick vi upp till dammen och satte oss där. Det var väldigt lugnt där, och väldigt härligt ställe att bara sitta vid och ta det lugnt. Det var två svanar där ocskå, varav den ena kom fram till oss och fräste lite innan den insåg att vi inte var farliga och simmade vidare.

Under kvällen har vi fixat lite mat, och suttit ute på balkongen och både läst lite och ätit. Det är ju inte så många gånger om året som vi kan sitta därute och äta, så vi får verkligen ta till vara på de dagarna.

Så ja, för att sammanfatta denna helgen, den har varit väldigt lugn och skön, har nästan känts som semester, trots att vi bara varit lediga 3 dagar.


Här kommer lite bilder från dammen idag nu innan datorn dör.


   


Nu blir det till att kolla på ett avsnitt av serien som älsklingen och jag kollar på innan det är dags att sova.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen