CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 22/4

Hejsan bloggen!


Sitter nu hemma vid köksbordet och bara tar det lugnt.

Jag hoppades ju på en lugn vecka denna veckan, men det har varit något nästan varje dag, men torsdag och fredag var trevliga.

I måndags var jag hos optikern igen och beställde nya glasögon. I tisdags slutade jag ju tidigt, men tog årets första cykeltur under eftermiddagen, till tandläkaren. Det var väldigt härligt att cykla igen, saknar verkligen det från högstadiet när jag cyklade till skolan varje dag. Tyvärr är det lite för långt att cykla till jobbet varje dag, och inte direkt någon rolig väg heller. Men ja, det gick bra hos tandläkaren. Onsdagen hade jag ingenting planerat vilket var väldigt härligt. I torsdags träffade jag Lisa. Vi var och köpte lite saker på den nyöppnade Clas Ohlsson på Backaplan, de hade 20% på hela köpet den dagen, hittade dock inte så mycket saker, mest plastlådor till morfar. Sedan var vi och åt på café Vi. I fredags hade redan mina glasögon kommit, så under eftermiddagen var jag och hämtade dem, bild kommer längre ner, sedan kom Malin hit och åt middag med oss. Det var väldigt trevligt, tacos blev det. Den kvällen var både Jesper och jag väldigt trötta så vi somnade tidigt, tror vi lade oss vid 21 tiden.


Igår var Jesper iväg på ett spelevent i stan, och mamma kom hit för att hjälpa mig med att köpa och plantera blommor och växter. Vi hade en trevlig dag igår, det var ju väldigt härligt väder också, fast det blåste kallt. Vi satte oss utanför dörren i solen och planterade och röjde lite, och fikade, det var mysigt. Vi köpte mycket blommor och växter, men tog inte kort på allt. Vi fick planterat physalisen som har stått i en vas med vatten över vintern, så hoppas att den tar sig igen, vill nog dock inte ha den så stor som den blev sist, då gick den ju i taket, fick ju klippa av den då och då. Jag fick också sått tomater, testar ett sätt som jag har sett på youtube en del, plantera tomatskivor, så vi får se om det blir något där. Och idag har jag sått ruccola på balkongen. Sedan blev det ocskå timjan och oregano på balkongen, och om ett tag skall vi också så jordgubbar, de hade inte fått in några jordgubbsplantor än på blomsterlandet, så får gå och köpa det senare.

Så ja, gårdagen var det fullt upp hela dagen, och idag har jag träningsverk i ena handen och handleden från allt grejande igår. Men det blev väldigt bra tycker jag. Bilder kommer längre ner.

Under kvällen lagade älsklingen och jag väldigt god mat. Det blev stekt kyckling med potatiskroketter, färsk stekt sparris och svampsås, mums!


Idag skulle vi ha en lugn dag sa vi, men Jesper har varit och storhandlat och lagat massa mat här hemma. Och jag har städat och tvättat lite här hemma, städade hos fiskarna ocskå. Så ja, vi har haft ytterligare en vecka med fullt upp, men nu hoppas jag på en lugn vecka som kommer, har inget inplanerat än i alla fall.


 

Nya växter i vardagsrummet, och blommor utanför dörren

 

 

 

 

Bild nr 1, de gamla glasögonen, bild nr 2, de nya.Ne, nu är det nog snart dags att fixa middagen för ikväll. Jag vaknade så tidigt imorse, så åt lunch redan vid 11, så börjar bli ganska hungrig nu.


Hoppas att ni har haft en bra helg =)

//CarroEllen