CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Julen 2017

God morgon bloggen!


Redan fredag, vad hände? den här ledigheten gick alldeles för fort, har i alla fall några dagar kvar.


Vi hade en väldigt trevlig och mysig julafton. Under förmiddagen kom Thomas och Gabbi förbi en snabb sväng, och lite senare åkte vi med min morbror till mamma där vi firade julafton. Vi åt massa god mat, spelade spel, pratade och hade väldigt mysigt och trevligt. Vi var hemma kl 12 den natten, så det var väldigt härligt att vi åkte bil och slapp bussen.


Juldagen åkte vi ut till Jespers föräldrar och åt lutfisk, eller jag fick rester från julmaten, gillar inte lutfisk, tycker att den har så konstig konsistens. Vi funderade lite på att stanna kvar där en natt, men eftersom att vi kom hem så sent på julafton så valde vi att åka hem istället, vi var ganska trötta.


Annandagen hade vi först bara tänkt ha en hemmadag, greja lite med våra julklappar och lite sådant, men vi åkte in till stan några timmar och mötte upp mamma. Vi var och tog en fika, och så hade både Jesper och jag en del saker som vi skulle köpa, dock åkte jag hem tomhänt, men Jesper fick köpt lite saker. Vi är ute efter några små bluetoothhögtalare som inte är alltför dyra. Vi lyssnar väldigt lite på musik här hemma, men vi brukar försöka sätta på lite musik när vi har gäster, problemet är bara att vi inte har några bra högtalare, har ni några tips?


I onsdags fick vi äntligen vår hemmadag. Vi tog det bara lugnt och hade en väldigt härlig dag. Jesper satt och grejade mycket med en grej som han fick i julklapp av mig, en ljusgrej som man skall bygga ihop och sedan programmera hur lamporna i den skall lysa.


Igår hade vi också en härlig dag, vi var nere på maxi och handlade en del bara.

Nästan varje dag den här ledigheten, utom på julafton så har jag somnat någon gång mellan 21-22 på kvällen, väldigt härligt. Fast de två första dagarna somnade jag innan kl 21, och gick upp innan k 6 på morgonen, både härligt och tråkigt.

Idag får vi se lite vad som händer, vi har pratat om Liseberg, och bio, men det känns inte som något roligt väder för att gå på Liseberg, och bio hittade vi inget som vi ville se, så får se vad som händer idag. Just det ja, vi måste planera vad vi skall äta på nyårsafton, förrätt har jag redan bestämt, men huvudrätt och efterrätt vet jag inte riktigt. Jag skulle vilja ha något med kantareller och sparris... men inte med kött, tror dock det får bli med kött ändå för det är det som passar bäst till. Eller så får vi strunta i kantareller och sparris och göra något med lax istället, ne vi får se lite. Vi har i alla fall inget speciellt planerat på nyår, hade bara tänkt vara hemma, just nu säger de ju regn också, och jag lär ju ändå somna innan tolvslaget så det är nog skönast att vara hemma bara älsklingen och jag.


Här kommer lite bilder från julafton, och på de flesta av mina julklappar som jag fick:


 

Vår lilla julgran i år med den största chokladtomten jag har sett som jag fick av älsklingen i morgonjulklapp. Frukosten på julafton, och jag innan vi åkte till mamma, älskar den nya klänningen.

 

 


 

 

Det mesta av klapparna som jag fick. Äntligen fick jag en övervakningskamera att ha här hemma, som jag har pratat om det ett bra tag nu, och massa andra fina grejer. Fick också en heldag med mamma på stan för att köpa det jag behöver, typ skor kanske, med lunch och fika, skall bli trevligt.

 


Tack för alla fina julklappar, och för en trevlig jul <3


Hoppas att ni också har haft en riktigt bra jul =)


//CarroEllen