CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Första advent

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart äta middag.


Ja vad skall jag säga, de två senaste veckorna har gått i ett känns det som, haft fullt upp hela tiden.

Förra helgen grejade vi här hemma, och på söndagen var jag iväg på julmarknad på Gunnebo slott. Det var inte alls så mysigt som det brukar vara på Tjolöholm, och så var det ganska lite saker. Jag hittade en grej, det var en marmelad till mig själv med smak av choklad och hallon, jättegod, men jag fick en trevlig eftermiddag med mamma och Malin, tack <3


Igår julstädade och julpyntade vi här hemma, och under kvällen var jag själv, Jesper var iväg på fest hos en arbetskamrat. Men det var ganska härligt att vara själv några timmar igår kväll ändå, trodde att det skulle bli jättetråkigt. Jag var så himla trött efter allt grejande, så jag tog det ganska lugnt hela kvällen, slog in lite julklappar bara, sedan satt jag vid datorn. Så ja, jag hade en väldigt härlig kväll igår trots att älsklingen inte var hemma.


Idag har vi storhandlat och lagat massa mat inför veckan.

Imorse lade jag ut 4 saker till försäljning på Facebook, och nu har två av sakerna blivit sålda och hämtade, ett par vinterskor som jag aldrig hade använt, och en bokhylla som jag hade på mitt rum tidigare. Sedan har jag fortfarande kvar en adventsljusstake som jag skänker bort, har två intressenter på den, men den första kunde inte komma idag, och den andra har inte svarat, så den hoppas jag bli av med imorgon också. Sedan har jag fortfarande skrivbordet kvar, det är svårsålt tydligen.


Ja, första advent idag, och jag är nästan klar med alla julklappar, har bara några småsaker kvar att fixa, så det känns väldigt härligt att vara tidig med det i år, avskyr att vara ute i sista stund och bara stressa med det, och trängas i affärer med alla andra.


Veckan som kommer så har jag troligtvis två praktikanter på jobbet, och nu drar ju julhandeln igång också, så vi borde ha lite mer att göra än vanligt. Annars har jag faktiskt ingenting planerat nu i veckan, eller om en vecka så skall älsklingen och jag ha en adventsfika här hemma för familjen, skall bli trevligt, så behöver komma på vad jag skall baka till det, har en idé men får se lite. Har ni några bra ideér?


Ne nu är det dags att gå ut och kolla maten, och kanske fixa det sista med julklapparna ikväll, får se om jag hinner med det.


 


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent.

 

 

//CarroEllen