CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 13/9 och Espressoglass

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart ta hand om maten.


Ja, torsdag redan imorgon då. Nu när jag jobbar samma tid varje dag så har jag inte alls koll på dagarna på samma sätt som jag hade innan, men det är ganska härligt ibland ändå, och nej, jag kan inte direkt påstå att jag saknar att jobba kväll.


Denna veckan har vi haft det lugnt på jobbet, lite saker som krånglat bara, men shit vad det har regnat i veckan. Det har ju kommit några sådana ordentliga regnskurar. Jag tror det var igår natt, eller kväll, som jag vaknade med ett ryck av att regnet verkligen stod som spön i backen, och det smattrade ordentligt på mitt fönster.

Hittills denna veckan har jag somnat väldigt tidigt på kvällarna, har legat och läst ett par kapitel i en bok och sedan slocknat. I måndags var jag förresten i stan och träffade Malin och en annan kompis till henne. Vi hade det roligt och trevligt.


I eftermiddags när jag kom hem så blev jag väldigt sugen på espressoglass, något som jag gjorde mycket när vi bodde på Hälsö, och som jag fortfarande gör ibland, men nu var det längesen. Det är egengjord chokladsås och ett fras till, och till det så har man glass. Så det gjorde jag innan jag satte mig vid datorn och kollade lite på youtube innan älsklingen ringde. Jesper och jag funderar på att hitta på något på fredag, men vet inte vad. Alla saker som vi kommer på är utomhus, och med tanke på hur vädret är just nu så känns det inte så roligt att gå runt ute. Vi funderade lite på Naturhistoriska museet, eller Världskulturmuseet, men antligen kände vi inte för det eller så stängde de tidigt. Sedan kom Jesper på Aeroseum men tyvärr har de också stängt, så har ni något förslag på vad vi skulle kunna hitta på en fredageftermiddag?


Ne, nu är det dags att gå upp och ta hand om maten, men först kommer receptet på Espressoglass:


Sås

1 dl vatten

1 dl socker

1 dl kakao

2 tsk frystorkat espressopulver eller 1 tsk snabbkaffe


Fras

1,5 msk smör

1 dl havregryn

1 msk socker

1 tsk (brukar ta lite mer) kakao

½-1 tsk frystorkat espressopulver eller lite mindre snabbkaffe

 

Såsen

Vispa ihop vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt det småkoka någon minut. Vispa sedan i kaffepulvret.

 

Frasen

Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, kakao, kaffepulver och havregryn och häll sedan upp det på en tallrik.

Servera med glass.//CarroEllen