CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 26/8

Halloj bloggen!


Lördag igen och nu har jag jobbat två veckor efter semestern, två veckor som har gått väldigt fort. Det var lite trevligt att komma tillbaka till jobbet igen, chefen var överlycklig att jag var tillbaka, men som jag har sagt till flera det senaste är att jag känner att jag verkligen behöver gå vidare. Detta med att stå upp hela dagarna och bara jobba två eller tre samtidigt är ganska tråkigt i längden (något jag har tyckt i flera år) och väldigt jobbigt för kroppen. Samtidigt vill jag ju inte sätta mig i skolbänken igen så jag vet inte.


Jag har inte fått skrivit så mycket här de senaste månaderna, men det är för att jag har känt att jag inte direkt har haft något att skriva om, vilket jag själv tycker är väldigt tråkigt eftersom att jag egentligen älskar att skriva, men då måste man ju ha något att skriva om. Att bara skriva vardag längre är inte så roligt då alla dagar i princip är desamma. Jag gör inte så mycket mer än att jobbar på dagarna, och på helgerna på hittar Jesper och jag på småsaker ibland, men oftast är vi så trötta och sega så vi blir bara hemma typ. Ne jag hade nog egentligen behövt hitta någon ordentlig hobby tror jag...


Nu märks det verkligen att hösten närmar sig med stormsteg. Tidigare i veckan så hade vi 5 grader på morgonen när Jesper och jag gick till bussen. Hösten är väldigt mysig, och nog egentligen min favoritårstid, men nu innan hösten är här ordentligt så känns det lite tråkigt ändå, lite tungt att sommaren redan är över (fast har det ens varit någon sommar i år?) Men samtidigt längtar jag nu till att plocka fram alla goa hösttröjor. Har ni sett hur mycket rönnbär det är i år? Det sägs ju att om det är mycket rönnbär så blir det en kall vinter, återstår väl att se, men visst hade det varit mysigt med en ordentlig vinter, kallt och snö? får väl se om det blir någon skidåkning denna vintern.


Nu efter semestern så har jag börjat läsa lite böcker igen. Jag älskar egentligen att läsa böcker, det är så avslappnande, så varje kväll innan jag skall sova så läser jag några sidor, man somnar så gott efteråt, och jag sover oftast bättre om jag läst lite precis innan sovdags. Just nu läser jag en bok som jag har läst en gång tidigare, men det var ett bra tagsen "Barnflickan". Det är en typ spökhistoria som handlar om en svensk tjej som åker till en familj i Frankrike för att vara barnflicka där. Väl där så visar det sig att det inte finns något barn längre, och ingen vill berätta för henne vad som hänt med pojken. Istället får hon hjälpa till i hushållet tillsammans med en annan tjej. Familjen är inte så pratglada, och Karin som tjejen heter får inte gå ut som hon vill, samtidigt som hon märker att det händer lite konstiga saker i det stora huset. Delar av huset är låst, och till övervåningen hittar hon ingen trappa.

Tidigare i somras läste jag en annan bok som jag beställde då den verkade ganska lik en berättelse som jag har skrivit på i flera år, men som jag inte har fortsatt med då jag behöver mer inspiration och göra lite resarch (stavning?). Den boken heter "Skärgårdssmugglarna". Den var väldigt spännande, men det märktes väldigt tydligt att den inte var korrekturläst. Namn var stavade på olika sätt, och även en del ord trots att det var samma sak, vilket kändes lite konstigt att läsa. Men som sagt var, den var ganska bra ändå, och liknade min berättelse ganska mycket.


De två senaste dagarna har vi haft ganska mycket att göra på jobbet, vilket har varit ganska roligt. Men igår vid lunch, och på löningsdagen så märkte vi att Nordeakunder inte kunde betala med sina kort, däremot kunde de swisha. Så detta var lite jobbigt men som tur var så har de flesta swish idag. Jag läste nu imorse att tydligen så kunde de inte heller ta ut pengar. Så ännu en gång är det bevisat hur sårbara vi är utan kontanter. Även om detta händer väldigt sällan så är det väl alltid bra att vara föreberedd, alltid ha med sig kontanter ifall något sådant här händer. Det var ju samma för några år sedan när en avgrävd kabel i Torslanda slog ut alla kortapparater, alla uttagsautomater och även några mobilmaster, hela Torslanda låg nere typ.


Igår kväll var vi på restaurang med Jespers föräldrar, hans bror och hans flickvän för att fira två födelsedagar. Vi var på Pigall, och vi hade en trevlig kväll.

Nu under morgonen har älsklingen och jag köpt biljetter till både chokladkkalaset och till bokmässan. Chokladkalaset är redan i september i år, de andra åren har det varit i oktober. Så ja, det skall vi gå på i september. Bokmässan brukar jag inte köpa så mycket, tycker mest bara det är trevligt att vara där och se lite olika saker och så, men på chokladkalaset brukar jag köpa massor av choklad, och det är utan tvekan den roligaste mässan jag vet.


Här kommer en bild från förra helgen tror jag, lite fräcka moln.

 


Ne nu är det dags att fixa lite lunch tror jag, har bara ätit två kanelbullar till frukost, Breviksfrukost som jag alltid kallat det (åt alltid det i Brevika förr till frukost).


//CarroEllen