CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En månad på "nya" jobbet

Godkväll bloggen!


Ja då var det siste maj redan, och imorgon börjar en sommarmånad, underbart. Fast sommarväder var det ju redan förra veckan, då var det ju helt underbart verkligen.


Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här sist. Trots att det inte är nytt jobb jag börjat på, utan bara bytt restaurang så är det delvis som nytt jobb ändå. För mig blir det som att jag skall komma in i en ny vardag (trots att det inte är så stor skilnad). Och denna senaste månaden så har jag försökt vänja mig så mycket som möjligt vid den nya restaurangen, och även tänkt på att jag själv skall må bra igen, trivas på jobbet, och även trivas och må bra för övrigt. Som ni vet så mådde jag ju inte så bra i den gamla restaurangen, jag kände mig väldigt stressad, jag hade stressyrsel som kom och gick, och jag var väldigt trött. Sedan jag började i den nya restaurangen så, jag kan inte säga att yrseln har försvunnit helt, men den är på en helt annan nivå nu om jag säger så än vad den var innan, till det bättre. Jag har inte heller varit trött på samma sätt som innan. Trött har jag varit eftersom att jag försöker vänja mig vid lite nytt, men jag har varit trött på ett helt annat sätt, svårt att förklara. Så ja, sammanfattningsvis så saknar jag faktiskt själva restaurangen jag var i innan, den var mycket bättre planerad än där jag är nu. Men att få jobba med Malin igen, en person som alltid är glad oavsett vad som än händer, det gör mig väldigt glad, och får mig att trivas väldigt bra också.

Men ja, nu har jag ju betydligt närmare till jobbet, så jag är ju hemma tidigare på eftermiddagarna vilket är väldigt härligt. Så varje dag när jag kommer hem så sätter jag mig oftast vid datorn och kollar lite på youtube, bara för att vila huvudet lite, om jag inte träffar någon kompis eller något, vilket jag faktiskt har lite mer ork till att göra på vardagarna numera, underbart! Nu när jag tänker tillbaka på det så förstår jag ju alltmer att det faktiskt bara var jobbet som drog ner mig så mycket, som gjorde att jag var så fruktansvärt trött. Men Stigs center är nu ett minne blott för mig, och när jag pratar med personer idag som jobbar kvar där så är jag mer nöjd än någonsin att jag har slutat där nu, idag har de betydligt mer kaos än innan... Ne, Conic än ingen bra arbetsgivare! i alla fall inte inom Subway, hur det är för deras andra företag har jag ingen aning om.


Den senaste veckan så har älsklingen och jag försökt planera semestern litegrann. Vi har inte bokat något än, men vi skall åka till Stockholm några dagar har vi sagt. Har ni förslag på något trevligt och mysigt hotell i Sthlm? gärna gångavstånd från centralstationen då vi tar tåget.

Sedan skall vi också åka till Varberg som vi har gjort de senaste åren. Och så hoppas jag såklart att vi åker till Brevika en del ocskå. Men som sagt var, inget bokat än.


Förra helgen var Jesper och jag i stan. Jesper hade lite småsaker som han behövde köpa, medans jag själv bara hade en enda sak att leta efter, vattenflaskor till jobbet. Chefen och jag hade pratat om det ett tag, men varje gång när hon skulle köpa de flaskorna som vi hade tänkt, så har de varit slut där hon har varit, men jag visste att de fanns i Nordstan. Så ja, jag köpte vattenflaskor för 1200 kr till jobbet, och så hittade jag (eller Jesper) en till sensor till min väderstation, en regnmätare. Så det enda jag saknar nu är vindmätare, men det kan jag inte ha där vi bor idag då det blir helt fel, behöver bo lite högre upp, och lite öppnare. Men ja, när vi var klara i stan så åkte vi förbi mitt jobb för att lämna vattenflaskorna, det var liksom ganska otympligt att bära på 15 vattenflaskor, och få pengar av chefen för de. Väl hemma under eftermiddagen så installerade jag min nya regnmätare, och Jesper sin nya typ hårddisk. Så då hade vi en trevlig dag.


Just det ja, idag kom den nygamla Nokia 3310 till Sverige, men den har inte kommit ut i butik än. Den finns att beställa på Elgigantens hemsida, men det står att det är lång leveranstid, så jag väntar nog tills jag kan köpa den i butik. Inte för att jag behöver en ny telefon, utan för att det är roligt, en lagom dyr leksak typ, och säkert bra som backuptelefon.


Ne, nu skall jag gå och lägga mig, är verkligen helt slut nu, tur att det är helg snart igen.


//CarroEllen