CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 19/4

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart börja med middagen.


Ja nu var påsken över för i år, och Jesper och jag har haft det väldigt härligt och trevligt. I fredags åkte vi till Varberg. Vi var på hotellet som vi brukar åka till, stadshotellet och Asia spa. Det var trevligt och mysigt att vara där igen, och verkligen behövligt. Så ja, hela helgen tog vi det bara lugnt, spaade väldigt mycket, badade och bara slappade, och åt väldigt god mat också.

När vi kom hem i söndags så var vi väldigt trötta, man behöver verkligen vila upp sig efter att ha varit så spa. Så när vi kom hem så somnade vi bäggetvå.

I måndags grejade vi lite här hemma och bara tog det lugnt. Så ja, vi hade en väldigt härlig helg, precis vad som behövdes.


Nu har jag börjat räkna ner, och tiden har börjat gå så himla långsamt. Jag har 6 arbetspass kvar i den restaurangen jag är på idag, och igår var det två veckor kvar tills jag börjar i den andra. Det känns väldigt bra, och spännande. Och med tanke på saker och ting som jag hör lite då och då om våra ägare, och hur de hanterar personalen så är jag mer säker än någonsin att det är dags att hoppa av skeppet innan det har sjönkt helt känns det som. Det är inte det att det går dåligt för restaurangen, utan det är som jag sagt tidigare hur våra ägare sköter det..


Vi har haft det ganska kaos på jobbet den senaste veckan. Förra måndagen när jag kom till jobbet så märkte jag att "köttlinen" (där vi har allt kött som kunderna ser) var 12 grader, och när jag öppnade den så luktade det inte jättegott. Då hade den gått sönder under natten, och eftersom att jag inte hade något extra kött i någon annan kyl så fick jag öppna 1,5 timme senare än vanligt för att hinna preppa allt eftersom att allt kött som var i linen var jag ju tvungen att slänga. Men ja, jag lyckades få ner nästan allt i "grönsakslinen", bara några saker, de som säljer minst som fick hamna i en annan kyl, så då var jag väldigt nöjd med att vi har en stor "grönsaksline". Men eftersom att vi nu då endast använder en line så är det väldigt trångt. Vi kan stå max två stycken där samtidigt men det är trångt, och vi får inte plats med att göra många mackor samtidigt, så just nu har det en del platsbrist där vilket är väldigt irriterande och jobbigt. Men som sagt var, jag har 6 pass kvar så jag kan nog överleva, men för de andras skull så hoppas jag att den lagas så snart som möjligt. Sedan har en av våra andra kylar också varit sönder ett tag, men där fick vi en ny kyl idag, så den hoppas jag att vi kan använda imorgon, men köttlinen får snällt vänta, så imorgon hoppas jag att vi har 4 av 5 fungerande kylar.


Ne nu är det dags att gå upp och börja med maten, ikväll blir det lax i dillsås och ris, supergott!


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen