CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen! Ibland har man flyt

Hejsan bloggen!


Här kommer min lilla historia om dagen för två veckor sedan då jag fick ett nytt jobb på morgonen, och några timmar senare blev kallad på intervju till ett annat ställe


Torsdagen för två veckor sedan träffade jag Sofia i stan, hon som slutade på jobbet i mitten av mars. När hon berättade om sitt ”nya liv” utan Subway och annat att göra så blev jag så himla glad, och fick en ordentlig tankeställare ”kan hon sluta på jobbet och hitta annat att göra så kan jag!” typ. När jag vaknade på fredagen så kände jag mig fortfarande väldigt glad, och tänkte tidigt på morgonen ”kan det inte hända något roligt idag så jag får fortsätta vara så här glad nu?” Den morgonen jobbade jag inte själv hela morgonen som jag brukar göra, utan chefen kom också tidigt till jobbet vilket var trevligt. Strax efter att jag hade öppnat restaurangen så kom min första Subwaychef förbi, hon som jag berättade lite om i förra inlägget, hon som jag fortfarande saknar på jobbet och som jag jobbade så bra ihop med. Bara att hon kom förbi gjorde mig genast gladare, men när hon snabbt också frågade mig om jag inte ville komma till henne, börja jobba med henne igen, så förstod jag ingenting. Hon berättade då att hon skall ta över en annan Subwayrestaurang i närheten av oss. Jag blev överlycklig, och sa att jag skulle prata med AF och att jag skulle höra av mig. När hon hade gått så var min första tanke ”detta erbjudandet måste jag ta!” och samtidigt kände jag bokstavligt talat hur allt bara rann av mig, jag kände mig helt plötsligt så lätt och så himla glad. Jag vill ju egentligen inte vara kvar så Subway alls då jag har varit där i nästan 5,5 år nu, och jag har tröttnat på jobbet rejält. Men jag måste bort från Stigs center så snabbt som möjligt av olika anledningar. Men min tanke är lite att den restaurangen som hon skall ta över har de senaste åren haft väldigt dåligt rykte, men hon skall arbeta upp det, och få även den på fötter, och hon vill så himla gärna ha med mig på den resan, och det kan faktiskt bli en liten utmaning för mig också att hjälpa henne med det. Sagt och gjort, jag pratade lite med mamma om det och på rasten ringde jag upp Malin som hon heter och tackade ja till jobbet. Överlyckliga bägge två bestämde vi att vi skulle träffas veckan därpå och prata lite om det.

MEN det tar inte slut här, eller jo för det jobbet.


Några timmar senare, samma dag och mitt i lunchen ringer min telefon. Jag hann inte svara utan hann bara snabbt slå upp vem som ringde. Jag blev helt ställd och förstod ingenting, samtidigt som jag blev väldigt glad. Jag ringde upp numret när jag hade slutat, och det var ett ställe som jag har sökt mig till i ungefär 1,5 år, Ica Maxi! De ville att jag skulle komma på intervju veckan därpå, och det tackade jag ju verkligen inte nej till. Den intervjun gick bra, jag satt i 50 min och svarade på massa frågor. När jag gick därifrån så kände jag mig nöjd, och det kändes som att de var nöjda också. Jag har inte fått något svar av de än, men tyvärr så innebär det jobbet att jobba varannan helg och arbetstiderna varierar mellan kl 5 på morgonen till 22:30 på kvällen, vilket egentligen inte var så överraskande, men det är inga tider som jag fastnade för alls. Jag är ju också i behov av ett fast schema annars blir jag så förvirrad och stressad, så även om jag får jobbet på Maxi så kommer jag tyvärr att tacka nej till det.


Så nu är allt klart, den 27 april är min sista arbetsdag på Subway Stigs center, vi skall skriva papper i veckan till den andra Subwayrestaurangen och jag skall äntligen få jobba med Malin igen vilket skall bli väldigt roligt och trevligt, men som sagt var, jag vill ju egentligen bort från Subway helt och hållet, så jag fortsätter ju leta efter nytt jobb, men kanske inte riktigt i samma takt som tidigare. Just nu gör jag nästan vad som helst för att komma bort från restaurangen jag är på idag, våra ägare slutar aldrig förvåna oss och det kommer upp nya saker hela tiden känns det som. Så ja, anledningen till att jag tackade ja till detta jobbet så snabbt var för att det är andra ägare, det är med min gamla chef Malin som jag jobbar väldigt bra ihop med och det är närmare hem, och det kanske även kan bli en liten utmaning för mig också att hjälpa henne att få den restaurangen på fötter. Så som sagt var, den 27 april är min sista arbetsdag på Stigs, och jag jobbar eftermiddag/kväll, så känner ni för det så kom gärna förbi och säga hej.


//CarroEllen