CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Trevlig och härlig helg

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.


Ja då var denna helgen snart slut, de går så himla fort. Igår var jag iväg med mamma och Malin på lite ställen. Först ville mamma visa mig Stora holms säteri, de hade några butiker där med massa fina saker. Det var ett väldigt mysigt litet ställe. Efter det åkte vi till Göteborgs orienthus där jag köpte en del saker, bild på det kommer längre ner. Jag köpte en del nötter av olika slag, lite olika kakor och lite annat.

Efter det åkte vi in till stan där vi mötte upp Malin. Vi hade bestämt att vi skulle äta lunch på Vapiano så det gjorde vi, men herregud vad mycket folk det var där, och det tog en bra stund innan vi fick maten, men det var väldigt gott. Jag åt risotto med kyckling, sockerärter och vitlök. Och till efterrätt kunde jag inte låta bli att ta en Tiramisu, även den var jättegod. Efter lunchen åkte vi en sväng till Blomsterlandet då jag behövde köpa en kruka till en växt här hemma. När vi kom hit hem så började mamma plantera om flera av mina växter här hemma. Avokadon och Physalisen skulle i annan kruka, och kaktusen och en annan växt skulle delas på. Så ja, Malin fick med sig en växt hem, mamma fick också med sig en växt hem och Sofia skall få en kaktus, superbra!

Under kvällen när Malin hade åkt hem så åkte mamma och jag för att slänga kartonger och tidningar som vi hade här hemma. Och ja, vi fyllde hela bagaget och även hela baksätet, så det var en hel del skräp, så blir det när man inte har bil...

Under kvällen lagade vi god mat, det blev egengjorda hamburgare med rostebröd i ugn med lite vitlök på, mycket godare än vanliga hamburgebröd. Sedan satt vi och kollade lite på Melodifestivalen samtidigt som mamma och jag fick beställt lite kläder från Ellos, så det borde komma någon dag i veckan.

Så ja, gårdagen var det fullt upp verkligen, men vi hade en väldigt trevlig dag, tack mamma och Malin <3 Jag slocknade vid halv 11 på kvällen, jättetrött.


Idag har älsklingen och jag haft en ganska lugn dag här hemma. Jag har städat lite bara och Jesper har handlat. Vi somnade en liten stund i eftermiddags också, härligt det ibland också.


Jag har inte fått sökt så många fler jobb i veckan, ringde ett ställe bara som faktiskt ringde upp ett par dagar senare. Det var ett ställe som jag varit på tidigare. Men som sist så ville inte de betala för mig de första månaderna, utan att jag bara skulle få pengar från AF och sist jag fick det så fick jag 170 kr om dagen och var då tvunngen att jobba typ heltid. Nu vet jag inte om det hade varit samma idag, men med tanke på att de inte vill betala för mig från början så känns det lite för riskabelt, då kan de mycket väl säga att jag inte kan vara kvar när de väl får börja betala för mig, så de tänker jag faktiskt inte ens ringa upp igen. Så jag letar bara vidare, ingen av de andra ställerna som jag skickade in till förra veckan har hört av sig än, men vi får väl se.


Vad hände med våren då? Nu har vi ju en del snö ute, och det snöar massor verkligen. Inte ens jag vill ha snö nu, jag som i vanliga fall brukar älska det. Nej, nu vill även jag ha vår. Det känns ju i alla fall väldigt härligt att det är ljusare ute nu, men snö nu, det gillar vi inte. Det blir till att ta på sig tjock ulltröja imorgon.


 

Första bilden: Någon annorlunda pasta, torkad dill och inlagda vitlöksklyftor till älsklingen.

Andra bilden: Olika nötter och snacks

Tredje bilden: Chokladdryck som jag köpte för att jag var väldigt hungrig just då, Nutella för att den är betydligt billigare där än på maxi, och lite olika kakor.


 

Växterna som mamma planterade om åt mig, och det är dessa som jag har kvar, en av kaktusarna skall Sofia få. Hoppas på att avokadon och physalisen kommer att må lite bättre nu när det blir ljusare ute.

 


Ne nu är det snart dags att sova. Imorgon är det jobb som gäller, och sedan jobba morgon varje dag denna veckan också. 


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


//CarroEllen