CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Julen 2016

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, skall snart sova. Ja då har jag jobbat en dag efter att ha varit ledig i 4. Det har varit väldigt härligt att både älsklingen och jag har varit lediga. I fredags var vi hemma och bakade och grejade lite, sedan var vi nere en sväng på torget och kollade lite, men det var så mycket folk så vi gav upp och gick till maxi istället och handlade. Under kvällen fixade vi det sista med julklapparna, spelade Bingolotto, vi vann 250:- Vid 22 tiden klädde vi granen ocskå, ja i år blev nog senaste vi någonsin har klätt granen.


I lördags, julafton, började vi dagen med att äta den traditionella julfrukosten, risgrynsgröt, och öppnade morgonjulklappar. Av Jesper fick jag 5 nougat, sådana stora från Odense, han vet vad jag gillar, haha. Sedan kom min pappa och hans fru förbi en snabb sväng och lämnade lite julklappar. Det ena paketet var så himla stort så det valde jag att öppna under förmiddagen. Det var en ny dramaten (tantvagn kallar vi det också för), betydligt större än den vi har, och den vi har nu är dessutom sönder, så vi behövde ju en ny, tack!
Vid halv 2 tiden kom mamma och hämtade oss, vi hade såpass mycket att bära på så vi kunde inte få med allt på bussen. Sedan var vi hos mamma hela eftermiddagen och kvällen, syrran var med också. Vi hade det trevligt och åt gott, och spelade lite spel. Jag tror att jag fick det mesta som jag hade önskat mig faktiskt. En cykelväska, vaser, ulltröja och en kruka på hjul till vårat avokadoträd. Vi var hemma vid 23 tiden och bara tog det lugnt en stund innan vi lade oss. Tack för en trevlig och mysig julafton! <3


I söndags var Jesper och jag en sväng i stan, det var faktiskt inte alls så mycket folk som vi trodde att det skulle vara, så det var väldigt härligt. Vi hade en liten lista på saker som vi skulle köpa, och däribland en ny dator till mig. Denna datorn har ju inte fungerat ordentligt sedan jag ramlade och tappade datorn i trappan för några år sedan. Vi hade kollat lite på nätet innan vilka datorer vi skulle kolla på i butik så det var ändå härligt. Men ja, vi var på Elgiganten en bra stund, jag hade väldigt svårt att bestämma mig. Jag hade som krav att det skulle vara numreriskt tangentbord, blank skärm (inte matt) och lätt att skriva på, jag tror det var de sakerna plus lite hårdvarusaker. Vi kollade på två datorer, de var ganska lika, men den ena hade blank skärm och den andra matt. Problemet var att den med matt skärm kändes mycket bättre att skriva på än på den med blank. Medans det var bättre bild på den med blank skärm. Så vi stod där en bra stund, jag kunde verkligen inte bestämma mig. Det jag gör mest på datorn är ju att skriva och kolla på film, och redigerar en och annan video också, så de vägde ju mot varandra. Så ja, vi gick därifrån tomhänta och gick och köpte lite andra saker innan vi gick tillbaka igen. Då var jag tvungen att bestämma mig vilken av de två datorerna jag ville ha, den med blank skärm och med bra bild, men jobbigt tangentbord, eller den med matt skärm och med lite sämre bild men bättre tangentbord. Eftersom att jag använder datorn så mycket här hemma så behövde jag ju verkligen lägga ner tid på att välja. Men tillslut bestämde jag mig, med Jespers hjälp. Det blev den med matt skärm, en Lenovo för strax under 10000:- så jag hoppas verkligen att jag blir nöjd med den.


Igår hade vi en hemmadag. älsklingen hade köpt en leksak till sig själv i stan, någon elgrej som han ägnade nästan hela dagen åt att bygga ihop. Själv grejade jag med den nya datorn, lade över lite filer och sådant. Sedan satt jag bara i soffan och kollade på tv, det var en del filmer på tv som jag fastnade vid, sedan sov jag lite middag i soffan innan jag fortsatte greja med datorn. Så ja, igår hade vi en väldigt härlig dag här hemma, precis en sådan dag som vi behövde, eller Jesper var en sväng på Backaplan igår i bara ett par timmar för att byta en julklapp och köpa ett par nya byxor. Av mig fick han nämligen ett par jeans, men de är som mysbyxor i julklapp, och de älskade han verkligen, så han köpte ett par till sådana. Under tiden han var borta så grejade jag lite här hemma bara.

Under hela dagen igår så följde jag liverapporten på GP om Stormen Urd. Jag har hämtat hem en app, Viva, som berättar hur mycket det blåser på olika ställen längs med västkusten. Och igår vid halv 1 på dagen så hade den mätt till 31 m/s en liten bit ifrån oss. Sedan avtog ju vinden och tilltog igen under kvällen. Det blåste rakt mot mitt fönster igår så jag sov faktiskt i vardagsrummet inatt. Men ja, jag kollade på klockan sista gången strax före halv 1 på natten, vaknade igen vid 4, och sedan av klockan som ringde 5:20, och däremellan hade jag vaknat ett par gånger också. Så jag sov inte så jättebra natten som var, så jag har varit väldigt trött idag.


Ne nu måste jag gå och lägga mig. Härligt att det är kortvecka denna veckan, men tråkigt att nyår bara en en helt vanlig helg, det blir så kort att vara ledig. Ne, god natt på er alla bloggläsare! =)

//CarroEllen