CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fjärde advent

Hejsan bloggen!


December, vad hände? Hittils har denna månaden gått så enormt fort, och jag har haft fullt upp hela tiden känns det som. Det har varit julklappar som har köpts, planerat julen, varit i Varberg och igår storstädade jag här hemma. Innan jul har jag nu kvar att slå in alla julklappar, köpa julgran och baka. Jag lyckades faktiskt få ledigt på fredag, dagen innan julafton vilket känns väldigt härligt. Så ja, då skall jag baka en del och fixa det sista med julklapparna.


Okej, nu känns det som att det blev en stressig start på detta inlägget, men det är precis så jag har känt nu under december. Det där med julklappar är roligt när man vet vad man skall köpa, men när det bara blir jobbigt och man verkligen inte har en aning, då är det inte alls roligt. Men nu är jag i alla fall klar, skall eventuellt bara köpa en liten sak till till min pappa och hans fru, och sedan morgonjulklapp till älsklingen, men då vet jag vad jag skall köpa så det är lugnt, likaså till morfar.


Förra helgen var älsklingen och jag i Varberg. Vi hade en väldigt härlig och mysig helg med god mat och massa bad. Det var väldigt mycket folk där vilket i och för sig vad förväntat, men det är inte riktigt lika mysigt då, det är högre ljudnivå än vad det skall vara vilket är lite tråkigt. Men vi hade en härlig helg ändå. Det var liksom precis vad som behövdes för oss bäggetvå. Jag filmade lite men har inte hunnit med att kolla igenom det än, kanske under julhelgen.


Idag skall jag på födelsedagskalas hos en arbetskamrat, skall bli trevligt, och sedan skall jag kanske slå in lite julklappar och sådant.

Ja det är ju redan fjärde advent idag. Jag hade ju som tidigare år tänkt lägga upp julrimmen för advent varje söndag, men det har bara försvunnit i mitt huvud, har haft så mycket annat att tänka på, så alla får väl komma idag istället. Ja, fjärde advent, nu är det knappt en vecka kvar till julafton. Och i år skall jag äntligen få vara med syrran på julafton, hon har ju inte varit med oss de senaste två eller tre åren, så det skall bli väldigt trevligt.


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent


När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr


När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 


//CarroEllen