CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Skriva för hand och läsning

Godkväll bloggen!

Ja då var denna måndagen avklarad och snart är det dags att sova. Jag gillar inte måndagar, de är alltid mer eller mindre röriga, och man är lite slö efter helgen.
Idag har vi haft en praktikant på jobbet, och så var det ganska rörigt imorse, så jag har känt mig ganska förvirrad idag. Men ja, jag tog mig igenom denna måndagen också, och imorgon är det tisdag och det brukar inte vara så rörigt på jobbet. Vi började med en ny kampanj på jobbet idag, "Pulled pork". Det låter ju helt okej, men min första reaktion var att det ser ut som någon blandning mellan Steaken och Tonfisken, och imorse när jag hjälpte en kund så sa kunden att han ville ha tonfisk, och pekade på Pulled pork, känns ju lovande, kunderna tror också att det är tonfisk.. Tonfisk fast utan majo...


Sofia och jag pratade om en liten intressant grej idag, en grej som jag har tänkt på tidigare. Vi har ju en del praktikanter på jobbet som går på högstadiet. Vi skriver en del för hand på jobbet, och det är inte många av de högstadieeleverna som har varit hos oss som kan skriva ordentligt för hand, det är ofta svårt att läsa. Anledningen till detta är ju egentligen inte så konstigt, nästan alla elever får ju datorer/plattor i skolan idag som de skriver på, så de lär ju sig inte ens att skriva för hand. När jag gick i högstadiet, för ca 11 år sedan (vilket egentligen inte är så längesen om man tänker på hur snabbt det har ändrat sig) så var vi tvugna att skriva det mesta för hand, det enda vi fick skriva på dator ibland var renskrivningar för större arbeten. Och i mellanstadiet var vi tvugna att lära oss skriva skrivstil, något som inte används alls idag. Vi måste varit bland de sista som var tvugna att lära oss skriva just skrivstil. Även läsning är väl lite samma sak. Det gör man väl typ inte idag heller i samma utsträckning som vi 90-talister gjorde i skolan. Vi hade ju många olika böcker vi var tvugna att läsa, och även skriva recensioner av, görs ens sådant idag? Jag brukar läsa en spalt i Torslanda tidningen där de har med "månadens ungdom" och den ena frågan där brukar vara "vilken är din favoritbok?" De flesta brukar bara svara att de inte läser böcker. Är det bara jag som tycker att detta är en hemsk utveckling? Om dagens ungdom knappt läser några böcker (vet att det finns de som gör det, men långt ifrån i samma utsträckning som för bara några år sedan), vad kommer då hända med böcker i framtiden? Visst, det kommer att bli digitalt, men ändå, det känns så hemskt att tänka så tycker jag. Själv avskyr jag att sitta och läsa på datorn eller plattan, jag föredrar både vanliga böcker och papperstidningar, och det är en härlig avslappning tycker i alla fall jag. Hjärnan jobbar ju verkligen på högvarv ju mer man sitter vid datorn, och man blir så himla trött, eller är jag ensam om det?


Ne, nu måste jag gå och sova. Mina ögon har också suttit för länge vid datorn så de känns fyrkantiga.

God natt!

//CarroEllen