CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

De två senaste veckorna

Godkväll bloggen!


Tydligen ville inte bloggplatsen fungera ordentligt igår, så inlägget kommer nu istället.


Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Ja nu var det ett par veckor sedan jag skrev här sist, och det känns som att det har gått i ett. Förra helgen var jag i Brevika med mamma och syrran. Vi åkte direkt efter jobbet på torsdag kväll, så vi var framme vid halv 12 på natten. Vi hade en trevlig och mysig helg med svampplockning, och även lite lingonplockning. Vi grillade också på bryggan på lördagskvällen med några andra som också kom dit vilket var väldigt mysigt. Däruppe blir det ju verkligen kolsvart också, så när vi satt där på bryggan så såg man jättemycket stjärnor verkligen vilket är väldigt mysigt.

Tyvärr blev det inte så mycket kantareller som vi hoppades på den helgen, vi gick på några Letter ett par gånger som kom med fulla kassar, så de hade länsat skogen typ, men ja, vi fick i alla fall lite. Jag filmade lite däruppe också, och håller just nu på att försöka få ihop det till ett litet klipp, får se om det blir något eller om det blir för kort, eller hade ni velat ha när jag pratar och naturbilder? Just nu är det nämligen bara naturbilder. Kommentera vad ni tycker.


Veckan som varit har gått väldigt fort. I början av veckan var jag väldigt trött, så ena kvällen somnade jag kl 20, andra kl 21, sedan var jag lite piggare på onsdagen igen vilket var väldigt härligt. I tisdags träffade jag Malin i stan, vi gick runt i lite affärer och sedan åt vi middag på ”Deli and coffe” vid Saluhallen typ. De har verkligen supergoda sallader.


Vi har haft lite elproblem på jobbet förra veckan också. Jag tror det var i tisdags morse, klockan var 8:45 och jag stod i linen och hjälpte kunder, hade en del att göra, och Unda som skulle börja kl 9 kom typ i samma veva. Jag stod i alla fall i linen och hjälpte en kund när jag bara hörde hur det small till ute i serveringen, och kollade in i köket och såg att halva köket var mörkt. Jag märkte också lite senare att det även var halva serveringen som var utan lampor också, däremot fungerade alla viktiga grejer, det var bara lampor som inte fungerade. Men ja, när Unda och jag försökte slå upp säkringen i elskåpet igen så blixtrade det om de, det var två stycken som slog ut varandra. Efter någon timme så hade vi fått tag på en elektriker som kom och kollade på det. Det visade sig att det var en grej i serveringen som kopplade ihop många lampor till halva restaurangen som hade gått sönder. Elektrikern trodde att de hade sådana inne, så han skulle komma tillbaka morgonen därpå. Dagen därpå kom han tillbaka strax efter lunch och berättade att just en sådan sak var svår att få tag i, men berättade senare under dagen att han hade fått beställa en från Tyskland som skulle komma ca 1 vecka senare. Så ja, denna veckan har det varit väldigt mörkt i halva restaurangen, så på kvällen har vi ju fått stänga av halva serveringen tidigare än vanligt eftersom att det har varit så mörkt där. Så nu hoppas vi verkligen att den kommer i veckan. Halva serveringen och halva köket är nämligen mörkt, så det är lite jobbigt att jobba i delvis mörker i köket, men det går.


Nu för tiden när jag slutar kl 15 så är jag hemma nästan två timmar innan älsklingen kommer hem, så då är det väldigt härligt faktiskt att bara ha lite egentid. Då brukar jag sätta mig vid datorn direkt och kolla på youtubeklipp. Det är verkligen härligt, jag bara stänger ute allting annat efter en arbetsdag, jättehärligt. Men jag har nu i två veckors tid sagt till mig själv att jag skall ut och cykla direkt när jag kommer hem, bara en liten bit, men just dessa två veckorna så har det kommit något annat emellan istället så det har bara inte blivit av. Men i fredags när jag kom hem så var jag bara inne och bytte om och gav mig ut på en cykeltur, det blev visserligen bara 15 min, men det räckte. Jag är ju inte direkt så van vid att cykla nu, men jag älskar ju det, det är så himla härligt. Så nu har jag bestämt mig för att jag SKALL ut på en liten cykeltur minst två gånger i veckan bara för att det är så himla härligt. Sedan kom jag på att när hösten kommer så har jag inga bra kläder att cykla i, så jag skall till stan på tisdag tror jag med Malin och se om jag kan hitta några bra byxor att cykla i. Jag funderar lite på sådana vindbyxor, fast träningsbyxor om ni förstår vad jag menar, några tights blir det i alla fall inte, det gillar jag inte.


I lördags var mamma här typ halva dagen. Vi var och slängde massa kartonger och tidningar, åkte sedan till Blomsterlandet där jag köpte en del blommor som vi planterade senare på eftermiddagen. Efter det åkte vi till maxi för att köpa lite fika, och sedan tog vi bilen ut till Tumlehed för att fika i bergen och så ville mamma plocka nypon. Så vi hade det väldigt trevligt och mysigt. Medan hon plockade nypon så gick jag runt och tog massor av kort, jag hade med mig systemkameran, så det var roligt. De bilderna kommer dock upp en annan dag, har inte gått igenom de än.

Under förmiddagen så satt Jesper och jag och kollade på ett klipp på youtube där några testade snacks från Saigon food. Jesper blev väldigt taggad till att göra detsamma, så medan jag var iväg med mamma under dagen så åkte han till stan för att köpa lite saker som vi testade under kvällen. De bilderna och testet kommer också upp en annan dag.


Igår var Malin varit här. Vi kollade ett par avsnitt på en serie som vi började på i somras på Netflix, ”Marcella”. Sedan var vi ute på en promenad, och i vanlig ordning när vi är ute och går så blir det en långpromenad. Men ja, vi hade en väldigt trevlig och härlig dag, tack Malin! <3


Här kommer lite bilder:Fräcka moln över Torslanda för ett tag sedan. Ser ni den lilla regnbågen mellan molnen? =)

 

Moln.  

Brevika. Från grillkvällen på bryggan, underbart.

 

 


//CarroEllen