CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Semestern slut

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Ja då var det sista dagen av semestern idag, känns tråkigt, det har gått en aning för fort. Vi har inte gjort så mycket i sommar som vi brukar, men vädret har ju inte direkt varit på vår sida heller. Men trots det så har vi haft en helt okej sommar, vi har försökt göra det bästa av semestern trots att vi har massa andra saker som vi också hade velat göra. Men ja, imorgon är det dags för jobb igen, och jag börjar på lite annat schema igen, eller ja, jag jobbar 7:30-15 igen som jag gjort innan alla dagar utom torsdagar, då jobbar jag kväll som vanligt.


Men ja, vad har älsklingen och jag då gjort i sommar? Första helgen var det ju jättebra väder, så den lördagen var jag ju ute med Malin och badade och försökte gå Torsviksrundan som var en aning för igenväxt, så vi fick ju vända. Sedan var älsklingen och jag bara hemma en hel vecka och bara tog det lugnt, gjorde bara det vi kände för. Det var väldigt härligt, bara få vara och göra det vi kände för. Sedan var vi i stan och åt på restaurang och gick på bio en kväll, vi var inte hemma förrän halv 1 på natten vilket inte är vanligt för oss, men vi hade det trevligt och mysigt och åt väldigt god mat. Sedan har vi varit ute på Donsö. Vi var både ute på hamnfesten och även bara för att komma hemifrån några dagar ocskå. Vi har varit på Universeum och kollat på deras nya regnskog, och deras Sengångare. Sengångarna älskade Jesper, han menade att han är precis som en sådan, hmm... Positivt? Negativt? kanske någon blandning...
Den sista veckan nu så har vi faktiskt inte varit hemma så mycket. I måndags var vi ju ute på Hälsö över dagen och fiskade makrill, och då var det kanonväder, jättehärligt. I tisdags åkte vi till Varbergs stadshotell och Asia spa och var där i två dagar. Vi hade det väldigt mysigt, trevligt och åt massa god mat. Och denna gången hade vi bokat ett lite lyxigare rum, ett lite större rum med rund säng och bubbelbadkar bredvid sängen, jättemysigt och fint. Ja, de dagarna spaade vi en hel del, vi var inte alls ute så mycket, en sväng på marknaden på onsdagförmiddagen bara och kollade lite. De sålde Väldigt mycket blåbär, och även en del kantareller. Jesper hittade i alla fall en ny plånbok, så det var alltid något.

Igår förmiddags åkte vi med Jespers föräldrar till Brevika och sov där en natt. Vi var ute två gånger och plockade kantareller, men tyvärr var det snustorrt i backen så det fanns nästan ingen svamp alls, lite tråkigt. Vi var också ute och plockade lite blåbär igår, men de gick verkligen på sista versen. De var lite mosiga och smakade inte alls lika mycket längre, så det blev bara lite kantareller, men jag hoppas kunna åka upp någon mer gång i höst och plocka mer. Jag har ju köpt en ny videokamera, så jag har filmat en del nu när vi var i Brevika, så jag tänkte faktiskt för första gången försöka sätta mig i veckan och redigera en liten video som kanske kommer upp här sedan, men vi får se, det beror på hur den blir, och om jag lyckas. Det blir ju typ bara naturbilder men jag tycker sådant är trevligt, vad tycker ni?


Ja, som sagt var, imorgon är det jobb igen som gäller, och nästa grej att se fram emot är Bokmässan, och i oktober Chokladkalaset som i år firar 10 år tror jag det var, så det skulle vara i mycket större lokaler i år på Eriksberg, så det ska också bli roligt. Och så hoppas jag såklart att jag kan komma upp till Brevika något mer i höst innan vi stänger ner huset för säsongen, jag vill ut i skogen mer och plocka svamp!


Avslutar med ett par bilder från helgen innan det är dags att sova, upp strax före halv 6 imorgon.


 


Från Brevika igår, regnar på vissa ställen på andra sidan sjön. 

Ett fräckt moln när vi åkte hem idag.

 


Hoppas att ni också har haft en bra sommar =)

//CarroEllen