CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Makrillfiske

Hejsan bloggen! 


Hoppas att allt är bra med er =)

Denna veckan har Jesper och jag gjort en del saker, så jag delar upp veckan i några, eller ett par inlägg nu eftersom att jag inte hunnit skriva tidigare i veckan, från måndagen kommer nu, och från när vi var i Varberg kommer senare.


I måndages förmiddag åkte Jesper och jag ut till Hälsö, vi skulle ut och fiska makrill med min pappa och hans fru. Vid 11 tiden lämnade vi Stuvöhamnen i den gamla snipan för att först åka och hämta is på Björkö, sedan tuffa vidare mot typ Knippla. Det var väldigt mysigt att åka den gamla snipan igen tyckte jag, det var verkligen jättelängesedan, typ 8-9 år sedan. Shit, tänk att det är så längesedan jag flyttade från Hälsö, helt sjukt. Vädret kunde inte varit bättre, det blåste nästan ingenting och himlen var helt blå, underbart. Jesper som aldrig tidigare varit ute och fiskat makrill tyckte att det var roligt och väldigt rofyllt, och det är det. Bara sitta där i båten och prata lite och vänta på att man får napp. Vi var ute i nästan 5 timmar och vi fick 40 st makrillar, förra året när vi hade varit ute i ca 3 timmar så hade vi fått 90 st, men då var inte Jesper med. Men ja, vi var nöjda med 40 st i år, det räckte i alla fall. Jesper och jag hade 4 krokar var på våra dörjar och jag fick en gång 2 st makrillar samtidigt, men just när alla utom Jesper hade gjort upp för att vi skulle åka hemåt så fick han 4 st samtidigt, men den fjärde släppte när den kom ovanför vattenytan, så Jesper fick rekordet denna gången på hur många man fick på en och samma gång, perfekt för att vara första gången för honom.

Väl hemma hos min pappa igen så blev det middag, färsk makrill, kokt färskpotatis, dillsky och sallad, jättegott! Vid 19 tiden körde pappa oss till färjan då vi skulle hem och packa till Varberg dagen därpå.

Så ja, vi hade en väldigt trevlig, härlig och rolig dag, och jag tycker att det är mycket mysigare att vara ute med den båten vi var i år jämfört med den vi var ute med förra året.

  


//CarroEllen