CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fredag 12/8

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Jaha, då var det bara en vecka kvar av semestern, vart tar dagarna vägen? Och vad har hänt med vädret? Sommarvädret har minst sagt kommit av sig en del. I förrgår var det kallare än vad det var på julafton, mitt i augusti, illa!


Förra fredagen firade älsklingen och jag 7 år tillsammans. Det firade vi med att åka ut till Donsö och äta goemiddag på Isbolaget på kvällen med hans mamma. Det var trevligt och vi åt väldigt god mat.

På lördagen var det hamnfest, men det var inte direkt något superbra väder som det har varit alla andra år, nej det var väldigt blåsigt och kallt, däremot var det uppehåll vilket var väldigt härligt. Vi var en sväng på loppisen och gick runt och kollade lite på andra saker. Vi hittade faktiskt ett spel, Göteborg heter det, typ som Monopol fast med gator från Göteborg istället. Under eftermiddagen blev vi bjudna på middag nere i det gamla huset (där Jesper och jag var en del förr) som hyrs ut till flyktingar idag. Det var väldigt god middag och god efterrätt, massor med frukt, en paj som Jespers mamma hade gjort, en tårta som Jesper och jag hade vunnit på lotteri i hamnen och glass. Och middagen var kyckling och något speciellt ris, supergott.

Under kvällen spelade Jesper, hans mamma, hans bror och jag det nya spelet som vi köpte och hade det trevligt.


Annars nu i veckan så har vi faktiskt inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt, grejat lite här hemma. Igår eftermiddag åkte jag däremot ut till Björkö där Malin var hos sina föräldrar. Vi gick på "Allsång på Björkö" på kvällen vilket var väldigt mysigt, trevligt och roligt. Sist jag var där var för flera år sedan, då var det ute på bryggan och det var ganska kallt på kvällen. Nu var det ocskå ute på bryggan men de hade suttit upp segeltak, väggar och suttit upp flera värmefläktar, så det var riktigt mysigt och varmt att sitta därute på bryggan och sjunga allsång. Tack för en trevlig kväll Malin! <3  

Idag har älsklingen och jag varit och ätit lunch hemma hos mamma. Det blev grillat kött, potatis och rotfrukter i ugn, kall sås och massa andra goesaker till. Det var trevligt och väldigt god mat. Efter lunchen åkte Jesper och jag in till stan en sväng för att byta en regnponcho som han köpte i veckan, den han köpte var alldeles för stor, så det blev en lite mindre, superbra!


I tisdags beställde jag en videokamera från Siba. När jag var mindre så älskade jag ju att filma, så efter att jag hade använt min mormors kamera då, en stor tegelklump så köpte jag mig en egen videokamera. Tyvärr krånglade den från första början, men när jag lämnade in den så hittade de inget fel på den, så den har fungerat till och från sedan dess. Så jag har knappt använt den de senaste åren, det är ju inte så roligt när den inte fungerar ordentligt. Så kände jag nu att jag skulle vilja börja filma lite igen. Jag känner att jag egentligen bara vill köpa en kamera som inte är så dyr eftersom att jag inte vet hur mycket jag kommer använda den. Jag valde i alla fall att få den inom 1-2 arbetsdagar, vilket innebär att jag skulle fått den senast igår, men tror ni att jag har hört något från de? Nej det har jag inte gjort. Så jag tänkte att  jag kunde chatta med de på hemsidan eller på facebook då chatten skulle stänga först kl 18, men kl 17:15 stod det att den var stängd. Så ja, jag fick ringa de istället och kom faktiskt fram. Jag läste innan på Sibas hemsida att det var många som hade skrivit till de de senaste dagarna och var väldigt missnöjda med kundservicen. Tydligen hade de jagat efter kameran i flera lager men de hade hittat den nu, så jag borde få den i början av nästa vecka. Man skulle få ett mail när varan skickas från lager men det har jag inte fått idag, så antagligen får jag den inte innan vi åker till Varberg i nästa vecka, men än så länge kan jag bara hoppas. Nej, aldrig mer Siba! De var ju jättebra förr, men de senaste åren så har de blivit allt sämre, jättetråkigt. Nu skall ju Siba och Net on net gå ihop, och av tidigare erfarenheter (den gamla videokameran) så kan jag säga att även Net on net har usel kundservice. Så nej, aldrig mer Siba/Net on net!Nu skall jag gå och äta middag, sallad som vi köpt från "Deli and coffe" men först kommer här lite bilder:


 

Firarmiddag på Isbolaget.  
 

Allsång på Björkö med Harald Treutiger, Mangan och Tom


//CarroEllen