CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Bilder från Brevika och Torsviksrundan

Hejsan bloggen!


Nu har jag äntligen gått på semester och de senaste dagarna har vi bara tagit det ganska lugnt här hemma, precis som semestern ska börja, lugn och ro och inget planerat förrän samma dag, härligt.

I söndags träffade jag Malin. Vi tänkte gå en ganska ny promenadslinga här i Torslanda, runt Torsviken. Jag har både läst och hört en del om den och jag tyckte att den lät väldigt mysig att gå. Vi hade en del problem med att hitta var den började så vi fick fråga oss fram. Vi tänkte gå motsatt håll på den då det fanns fler rastplatser åt det hållet, men ganska snabbt gav vi upp och vände för att gå andra hållet, det var typ helt igenväxt, så vi tänkte ju så klart att det andra hållet skulle vara bättre. När vi hade gått en bit så kom vi fram till en gammal pumpstation och det lilla modellflygfältet. Vid pumpstationen var det verkligen Massor med Jättelokor på väg upp, så om de inte gör något åt det snart så kommer man inte kunna gå där längre, det var verkligen hur många som helst. Även flera som redan hade kommit upp som var över 2 m höga, äckligt faktiskt, framför allt med tanke på att de är så farliga också, det är ju verkligen hemska brännsår man får om man får växtsaften på sig. Vi gick i alla fall förbi där men insåg snabbt att även den vägen var för igenväxt. Det var ju jättevarmt ute och vi hade inga långbyxor på oss, så vi vände och gav upp. Kanske att det går att gå den vägen till hösten när det inte är lika mycket växter. Vi gick förbi golfkrogen och köpte glass innan vi gick till Torslanda havsbadskoloni och badade. Ja jag badade faktiskt. Jag stod och tvekade en liten stund innan jag slängde mig i från stegen. Men det var faktiskt riktigt härligt efter en liten stund. Efter badet satt vi på berget en stund innan vi begav oss hemåt. Trots att det inte blev hela promenaden som vi hade tänkt oss så var vi ändå nöjda med dagen, och vädret kunde ju verkligen inte vara bättre, 25 grader och moln och sol.


Jag lovade ju att lägga upp lite bilder här från Brevika som jag faktiskt har glömt av, så de kommer här och nu tillsammans med bilder från promenaden i lördags =)


 

Brevika. När jag vaknade på morgonen så var frukostbordet uppdukat, och syrran hade varit ute och plockat både hallon och blåbär, verkligen hur gott som helst. 

Brevika. Vi stannade på Laxbutiken och köpte med oss lite godsaker. pajen och laxbakelsen var verkligen hur god som helst, men den tredje lilla laxen var väldigt stark tyckte jag, så det var inget för mig. Och andra bilden är kantarellerna, hallonen och blåbären som vi plockade. Vi fick också en hel stor spann blåbär av en släkting som mamma och jag delade på, så nu har vi massor med blåbär. 

Brevika. Från bryggan. 

Torsviksrundan


 

Jättestor jätteloka och från havsbadskolonin.//CarroEllen