CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fullt upp med nytt akvarium

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig verkligen helt slut i hela kroppen. I helgen har nämligen älsklingen och jag fixat ordning det nya akvariet vilket tog hela dagen igår. Men ja, det blev verkligen superbra. Det ser lite mer levande ut än vad det gamla gjorde, det var ju så litet. Det vi hade innan var på ca 60 liter, det nya är på 120 liter, så det är lite skillnad. Jesper hämtade akvariet i torsdags, vi hade beställt det hos Torslanda zoo så det kom dit. Jesper hade en sådan snäll arbetskamrat som erbjöd sig att hjälpa till att hämta det då det var ganska stort och vägde mycket, jättesnällt verkligen, tack! Så ja, det har blivit en del bärande denna helgen så vi är väldigt trötta och stela båda två här hemma. Men som sagt var, det nya akvariet blev verkligen superbra, och fiskarna verkar trivas bra de också. Nu skall vi bara köpa någon eller ett par växter som inte guldfisken äter upp, lite fler dekorationer och även ett gäng fiskar till så är det klart. Vi fick förklarat för oss av en person i zoobutiken att om vi använder den gamla stenen, inte tvättar den innan och även riktigt kramar ur det gamla filtret i det nya akvariet så kunde vi flytta med fiskarna direkt. Så det gjorde vi, däremot såg ju inte vattnet så jättetrevligt ut när det var så mycket skit i det, men det lade sig efter bara någon timme, men vi har fortfarande en grej från gamla pumpen kvar i akvariet, så imorgon tror jag att vi ska göra ett vattentest och se om det är bra nog, men det får vi hoppas.

Vi var klara med akvariet ganska sent igår kväll så vi orkade inte städa och plocka undan saker och ting då. Vardagsrummet såg ut som rena bombnedslaget, 3 akvarium, massa kartonger och handdukar på golvet och även vattenslang. Jesper har nämligen kommit på en lösning för hur det ska bli lättare att byta vatten och även fylla på vatten i akvariet nu när det är såpas stort. Tidigare har vi ju sprungit med hinkar och bytt vattnet, men nu har vi köpt en vattenslang som vi drar mellan akvariet och badkaret, vilket fungerar skitbra. Det är inte så mycket jobb med att byta vatten nu, nu är det mest bara vänta. Så ja, det är bara en liten del som vi behöver köpa för att det skall fungera ordentligt åt båda hållen, både tömma och fylla på akvariet.

Så idag har vi storstädat här hemma, Jesper har varit och storhandlat, och så har vi bara suttit och kollat på fiskarna. Det är verkligen roande att göra det, och det lär bli ännu mer roande när vi fått köpt lite mer saker och fiskar till det också.


Ja, nu har jag bara 10 arbetsdagar kvar innan jag går på semester, känns helt underbart verkligen, semester är verkligen välbehövligt nu, längtar verkligen! Och till helgen skall jag med mamma och syrran till Brevika. Jesper skall stanna hemma och vakta lägenheten och mata fiskarna. Jag pratade med mamma förut och sa det att vi måste stanna till på Laxbutiken och köpa med oss lite fredagsgott vilket hon tyckte lät som en jättebra idé. Jag har nämligen aldrig varit där, bara hört talats om det, och det låter ju verkligen som ett ställe för mig, jag som älskar lax! Jag kollade lite på deras hemsida och de hade väldigt mycket goda saker, mycket med bara lax, inga skaldjur eller något sådant vilket jag tycker är väldigt bra, jag gillar ju inte skaldjur, så det ska bli intressant och se vad de har där. Det ska också bli väldigt härligt att komma upp till Brevika igen. Syrran har lovat att följa med mig ut och paddla. Sedan skall vi gå i skogen, och jag ska nog ta en del kort hoppas jag, tänkte ta med mig den stora kameran i alla fall. Och så skall jag läsa lite tänkte jag.


Nu är det snart dags att sova tror jag. Imorgon är det ny arbetsvecka och enligt statistik så har vi tidigare år haft mest att göra på hela sommaren veckan som kommer, får se om det är så i år igen, eller om det blir veckan efter då det är Gothia. Här kommer först bilder på det gamla och det nya akvariet:


 

Det gamla akvariet, ett från Aquael
 

Och det nya, ett Juwel Lido 120 LHoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen