CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fredag 1/7

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt, ska nog snart sova. De senaste dagarna har det varit väldigt mycket att göra på jobbet så jag har varit väldigt trött, men det är roligt att ha mycket att göra så länge man har kontroll på allting.


I förra inlägget glömde jag skriva om en sak. För er som inte vet så har vi 4 stycken fiskar i ett ca 50 liters akvarium här hemma, Blåis och Orange som är Gurami, Jätteorange som är en Slöjstjärt och Plutten som är en liten mal (sugproppsfisk brukar jag säga). När vi kom hem i söndags från Brevika (var borta två dagar) så märkte vi ganska snabbt att Orange inte simmade ordentligt vilket vi förstod efter en liten stund varför. Det såg ut som att hans två fenor på sidan och stjärtfenan var aväten typ, det var bara lite kvar av dem. Så vi fixade extraakvariet som vi har och lade han i det för sig själv. Jesper var och pratade med zoobutiken i veckan och vad de förstod det som så var det bara att fenorna var uppätna men att de växer ut igen. Jag märkte att han inte åt någonting på flera dagar, så tillslut lade vi i sådan veckomat till honom för att han skulle få i sig något. Sista gången jag kollade till Orange var vid 23:30 på onsdagkväll denna veckan. När jag kollade till hen nästa dag på morgonen så var han död. Jag tycker att det är jättekonstigt. Visst han hade typ inga fenor, men de skulle växa ut igen vad vi har förstått det som och som de sa på zoobutiken. Men jag vet inte om fiskar kan dö av utmattning, någon som vet? Vi tror inte att han har drabbats av fenröta för då hade vi troligtvis sett det tidigare på fenorna, och fenorna såg verkligen avbitna ut. Så ja, nu har vi bara 3 fiskar kvar, Blåis, Jätteorange och Plutten. Vi kollar just nu på nytt akvarium faktiskt, och har denna gången pratat med zoobutiken om det, och de beställer gärna hem akvarium till oss. Så vi fick en länk av de som vi har kollat lite på, och vi har hittat två akvarium som vi kan tänka oss. De är likadana fast det ena på 120 L och det andra på 200 L, så nu måste vi bara mäta och se vad vi får plats med i hörnet där i har akvariet idag. Så ja, kanske lagom till semestern att vi har ett nytt akvarium. Vi ska bara först be zoobutiken ta vattenprov på vårat akvarievatten också.


Imorgon ska jag in till stan och träffa Malin. Vi ska bara gå runt lite, får se om vi hittar något. På eftermiddagen åker vi hit båda två och så lagar vi tacos på kvällen och bärpaj till efterrätt, och så sover hon här, så det ska bli väldigt trevligt =)


Ne, nu är det dags att sova, jag är verkligen helt slut och Jesper har sovit middag ett par gånger idag sedan jag kom hem vid 17:30 tiden.


 

Orange längst upp och Blåis och Jätteorange vid bottnen, Plutten visar sig sällan, han trivs bäst i vraket.
God natt!

//CarroEllen