CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 28/6 och midsommar

God kväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, tänkte snart sova.


Ja då var det ny vecka igen, och 4 veckor kvar till semestern. Ja nu börjar jag räkna ner, längtar så mycket verkligen, bara få vara ledig och orka göra det vi bara känner för. Och få vila fötterna. Igår kväll beställde jag faktiskt ett par arbetsskor från Footway, dock bara tillfälliga som jag hoppas passar någorlunda, och som gör att jag får mindre ont i fötterna än vad jag får av arbetsskorna som jag har idag. Skorna jag beställde som jag hoppas kommer imorgon är kökscrocs. Det är helt vanliga crocs fast täckta framtill och på sidan, och sulan är gjord för att klara blöta och hala köksgolv. Så de hoppas jag kommer att fungera bättre ett tag tills jag hittar några andra, och de var inte så dyra heller. 

På jobbet så märks det verkligen nu att sommaren är här och att folk har börjat sina semestrar. Vi har betydligt mer att göra nu och det är mycket familjer, och även folk som man ser har suttit i bil ett tag. Jag tycker bara att det är roligt med mer att göra, men det förutsätter att man jobbar med folk som vet vad som skall göras. Tur som jag har så gör jag nästan alltid det vilket känns väldigt härligt.


Ja då har det varit midsommar nu också, och älsklingen och jag hade en väldigt trevlig, mysig och rolig helg. I fredags åkte vi med min morbror till Brevika. Under eftermiddagen firade vi med midsommarmat på logen där vi dukade upp och gjorde fint. Några andra släktingar som vi firade med hade till och med gjort en midsommarstång som stod utanför logen, jättemysigt. Jesper som har jobbat väldigt mycket det senaste och samtidigt haft en väldigt enveten hosta som gjort att han inte har sovit så bra det senaste somnade klockan 20 på midsommaraftons kväll, så han var inte med så länge, han var typ med och åt, och så gick vi runt lite bara innan han somnade. När han hade lagt sig så startade aktiviterna, pilkastning och kubb. Pilkastningen var jag och en till inte med på, vi var istället nere en sväng på bryggan och kollade på ett annat gäng (några andra som firade midsommar) som sköt på ballonger i vattnet, det såg verkligen inte helt lätt ut, coh det var det nog inte, det tog lång tid innan de hade skjutit sönder alla, men en väldigt rolig grej. Kubben var däremot jag med på, och mitt lag vann en gång och förlorade en, så det blev rättvist ändå.

När det började bli kallt ute så gick vi in och satte oss och spelade kort, och lite senare blev det nattamat. Jag gick upp till vårat hus vid halv 12 tiden, men somnade inte ordentligt förrän kl 03. Det var nämligen så att Jesper och jag sov i olika rum, och jag sov själv i en dubbelsäng, och nu för tiden så kollar jag alltid runt i rummet efter spindlar innan jag ska sova. Och ja, det gjorde jag även den natten. Det sista stället jag kollade på var runt alla sängkläder som låg i andra delen av sängen, och ja, under den kudden kröp det fram en spindel när jag flyttade på kudden. Tur som jag hade så var den liten och jag hade något bredvid mig att döda den med. Men tror ni att jag kunde somna efter att ha hittat en spindel i samma säng som jag skulle sova i?.. Nej! Jag somnade efter ett tag men vaknade sedan en gång i timmen fram till klockan 03, då somnade jag helt men med lampan tänd, och vaknade sedan halv 11 på förmiddagen. Då väckte jag Jesper, ja jag väckte honom, han sov 15 timmar den natten.

I lördags hade vi en väldigt härlig dag. Det var verkligen kanonväder, 26 grader i skuggan och skinande sol. Jag som trodde att svensk midsommar vanligtvis var 10 grader och regn. Men ja, vädret kunde ju verkligen inte bli bättre, och vi tog det väldigt lugnt den dagen, alla var trötta från midsommarafton, även Jesper som somnade ett par gånger under dagen. Men ja, han är ju väldigt allergisk mot gräs, och där är det typ bara gräs, så kanske inte så konstigt ändå. Jag lade mig på en filt ute på gräsmattan och bara njöt. Det är något som jag alltid har älskat att göra däruppe, bara lägga sig på en filt på gräsmattan och inte tänka på någonting, bara höra fåglarna kvittra och kolla på molnen om det är några, helt underbart! Under kvällen grillade vi allihopa som var kvar i våra två hus på bryggan. Några metade och några ordnade med grillen, lika mysigt varje gång. Just det ja, det var en hund med också, min sysslings lille vovve som ser ut som en liten räv, men han är såå söt!


I söndags när vi vaknade hängde regnet i luften och de i det andra huset åkte hem lite tidigare än oss, så vi tyckte inte direkt att det var någon idé att stanna längre, så vi åkte hem mitt på dagen någon gång, men det var väldigt mycket trafik, och när vi kom till Bengtsfors så verkligen spöregnade det, det forsade vatten på vägen, så vi fick stanna till i ca 10 min innan vi kunde åka vidare. Sedan var det långa köer på motorvägen, så vi var inte hemma förrän vid 17 tiden tror jag det var.

Men ja, som sagt var, vi hade en väldigt trevlig, rolig, mysig och härlig helg, och i lördags när jag satt därute på filten på gräsmattan så kände jag "här stannar jag en vecka till" men tyvärr var ju inte vädret med mina tankar där. Så ja, jag får försöka övertala Jesper om att åka upp snart igen, annars får jag väl åka upp själv med mamma eller något.


Ne nu måste jag lägga mig om jag ska orka morgondagen, men först kommer här lite bilder från helgen:


 

Blommor och jättestora rabarber
 

Jag på stranden och midsommarstången
Sjön låg helt spegelblank och bild mot logen 

Lilla räven "Zombie" i gräset på bryggan och andra bilder från grillkvällen från brygganHoppas att ni också hade en bra midsommar =)

//CarroEllen