CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 18/6

Godkväll bloggen!

Ja då var denna lördagen över och jag känner mig även ikväll helt slut.

Idag har jag varit med mamma i stan en sväng. Först var vi på Bekväma skor där jag tyvärr inte hittade några skor, de hänvisade till Grolls (där jag varit innan men får åka dit igen och se om de fått in något nytt) och en annan butik som jag inte kommer ihåg vad den heter. Så ja, jakten på halkbekämpade svarta köksskor fortsätter...

Sedan åkte vi en sväng till Nespressobutiken som ligger på Avenyn. Som flera av er redan vet så fick jag ju en Nespressomaskin i julklapp (inte julen som var utan förra julen) av älsklingen. Och när man beställer kaffekapslar på hemsidan så måste man beställa minst 100 st tror jag det är. Problemet är att då har jag kaffe för ett halvår eftersom att jag bara dricker det ett par gånger i veckan, det är ju liksom inget billigt kaffe. Så ja, då kändes det lättare att gå till butiken istället. Det var första gången både mamma och jag var inne i den butiken och ja, jag trodde att det skulle vara ett litet ställe, men nejdå, det var en ganska stor butik, och det märktes att det är mer lyxigt, en väldigt fin lokal och Väldigt bra ordning på allt, jag blev riktigt imponerad. Och väggen som var full av sådana rör med kapslar, en hel vägg, och välsorterat, riktigt fräckt. Jag fick i alla fall köpt lite kaffe, och även rengöring som jag behövde. Jag passade även på att fråga om meny, för det fick jag med till maskinen från början men den är lite föråldrad nu, men hon sa bara att det är många som frågar efter det, men att de inte hade de inne tyvärr. Man fick också smaka på kaffe, vilket vi gjorde. Jag har tidigare köpt med smak av choklad, men den har jag faktiskt inte tyckt om, och så har jag aldrig velat köpa den med karamellsmak eftersom att jag inte brukar tycka om det. Men den ville mamma så gärna testa så då gjorde jag det också, och ja, den var faktiskt riktigt god, så den får jag köpa nästa gång. Men ja, det blev lite kaffe i alla fall och jag kände mig nöjd, det kändes ju så lyxigt att gå runt i den butiken också. Har ni inte varit där innan så gå in och kolla.

Efter det åkte vi till några secondhand butiker. Jag hittade ingenting, men det gjorde mamma, och vi köpte lite porslin till syrran som hon gärna vill ha. Vi var också inne på Göteborgs orienthus typ vid Gamlestan. Mamma har varit där innan så hon visste vad det var men det var första gången jag var där. Det var riktigt stort och de hade väldigt mycket saker. Så ja, jag köpte en del saker där också, bla. nötter, nutella (som var nästan 20 kr billigare där än på Ica), fyllda paprikor, marinerade vitlöksklyftor till Jesper, jordgubbar och lite choklad. Men som sagt var, det var jättestort, och vi kollade bara som hastigast, det var liksom väldigt mycket folk där.


Nu ikväll ringde en släkting och berättade hur de hade tänkt på midsommar, och frågade lite om vi hade bestämt något. Tydligen blir de 9 st i Brevika i deras hus, så de skulle städa ordning på logen imorgon så har vi midsommarfest på logen om vi nu åker upp, men det hoppas jag verkligen, och det tror jag att vi gör, antingen med Jespers föräldrar eller med min morbror. Det är ju alltid trevligt när man är så mycket folk däruppe, och de har inte jag träffat på väldigt länge heller så det ska bli trevligt =) Nu får vi bara hålla tummarna på bra väder också, men hur ofta är det bra väder på midsommarafton? typ aldrig.. Men vi får vänta och se vad vädret säger i början av veckan tänker jag.


Imorgon blir det till att städa och tvätta här hemma. Tänkte också fundera lite på vad vi ska äta i Brevika och skriva en liten matlista och så. Sedan funderar jag lite på att baka till midsommar också, dock blir det inget som måste stå kallt hela tiden då det blir svårt att ta med sig. Så jag tror att det blir hallongrottor och snickerskakor, får se om jag kanske orkar baka hallongrottor imorgon, de kan man ju frysa.


Igår skrev jag ju att jag var jättetrött och att jag snart skulle lägga mig när jag hade skrivit klart det inlägget om jag inte fastnade med något. Vad tror ni att jag gjorde? Jo, jag fastnade på youtube, satt och kollade på massa klipp där till typ halv 12. Vid halv 4 tiden inatt vaknade jag av att älsklingen hostade jättemycket. Och när han hade hostat i nästan 15 min så erbjöd jag mig att koka lite te till honom, jag kunde ju ändå inte somna till hans hosta, så det gjorde jag, och bara en liten stund senare så var han tyst och somnade om. Te är verkligen perfekt när man har hosta. Men ja, ikväll har jag redan kollat på en del klipp så det ska jag inte göra nu, utan nu skall jag snart lägga mig.


 
Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

//CarroEllen