CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fiesole 4 maj


När hade gjort oss ordning för dagen så gick vi ut i det varma och härliga vädret. Vi gick mot centralstationen, dock gick vi fel några gånger innan vi hittade dit. Idag skulle vi nämligen åka till en liten ort norr om Florens, Fiesole. Jag hade läst om att den orten låg väldigt högt upp så man kunde se Florens från ovan från en utsiktsplats där vilket både mamma och jag gärna ville göra.

När vi fick köpt bussbiljetter och hittat bussen som vi skulle ta så var vi på väg. Bussturen tog ca 20 min, men att åka buss i Italien är inte alls som i Sverige, de kör väldigt ilsket, bromsar hårt och kör fort, så det gällde verkligen att hålla i sig. Men vi överlevde den bussturen och kom upp till Fiesole. Det var en väldigt liten ort men väldigt mysig. Tyvärr hade vi ingen karta över orten, och vi hittade ingen heller så vi hade lite svårt att veta vart vi skulle. När vi hade gått runt en stund så kom det fram en gammal dam till oss som bara pratade Italienska, hon tyckte nog att vi såg lite vilse ut. Så på Italienska förklarade hon för oss hur vi hittade till utsiktsplatsen för att se Florens från ovan.

Vi började traska dit och märkte att det var en jättebrant backe som vi skulle uppför. När vi kom upp så var första ordet vi sa ”Wow!” Det var verkligen jättefräckt, vi såg hela Florens från ovan och det var så himla mycket hus och byggnader som såg så himla små ut. Däruppe tog vi en del kort. När vi gick ner igen så satte vi oss på en restaurang för att äta lunch. Då åt jag Gnocchi i tomatsås tror jag bara att det var. Det var gott, dock blev det lite för tråkigt då det inte alls var något speciellt. Sedan är Gnocchi någon blandning av pasta och potatis typ, så det smakade lite speciellt. Till efterrätt blev det min första och enda Tiramisu Italien, men den var verkligen jättegod, de hade inte Tiramisu på alla restauranger faktiskt, sedan orkade inte jag äta det efter maten någon annan dag heller. För oss var det stora portioner mat som man fick, och då valde vi alltid bara ”First” Mamma, Linnea och jag pratade många gånger om att vi verkligen inte förstod hur Italienarna kan äta så många saker, de äter ju flera olika rätter, och det är ju inte det att de är små, men de äter ju i många timmar, men det var inget för oss. Så flera gånger tyckte servitrisen att vi hade för bråttom iväg, vi hade ju bara ätit en portion, men det räckte ju gått och väl för oss.

När vi hade ätit klart och betalat så fick vi leta upp en butik som sålde bussbiljetter innan vi kunde ta bussen ner till Florens igen. När vi kom tillbaka till Florens så gick vi upp på vårat rum för att vila lite. Den eftermiddagen somnade vi alla tre i sängen ca 30 min innan vi gjorde oss ordning för att bege oss ut på stan för att shoppa.

Vi hamnade på en stor marknad där vi hittade en hel del saker alla tre. Och mamma och Linnea var verkligen bra på att pruta, vilket de också lyckades med alla saker som vi köpte. Där köpte jag en blå skrivbok med läderfodral, en solhatt som mamma och Linnea tyckte att jag skulle köpa, och som jag kände att jag behövde då det var ganska varmt där, och jag hade ganska ont av den värmen, ändå var det bara strax över 20 grader, men det var jättevarmt i solen. Sedan köpte jag också en liten almanacka med massa vackra bilder i med magnet för nästa år, och en jättefin brun handväska i skinn. Tänk vilken skillnad det är på priset på skinnsaker i Sverige och Italien. För oss är ju skinn i Italien billigt till skillnad mot hemma. Och där är nästan varannan affär skinnaffär, verkligen hur mycket skinnsaker som helst. När vi kände oss nöjda så satte vi oss på en restaurang och åt middag. Då åt jag en enormt god risotto med champinjoner i.

När vi kom tillbaka till rummet på kvällen så hade vi köpt vindruvor och croissanter, och mamma hade köpt en vinflaska till sig någon dag innan, så det blev picnick i sängen samtidigt som vi spelade yatzy som vi har spelat varje kväll. Däremot var jag så trött som jag var varje kväll, så när vi hade kommit halvvägs i spelet så ville jag bara sova, men jag fick bara hålla mig vaken och spela klart, sedan däckade jag i sängen hur trött som helst.  


   


 


//CarroEllen