CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Florens 3 maj


Strax före kl 9 var det dags för frukost som bestod av cappuchino, yoghurt, flingor med choklad, söta skorpor och croissanter. Det var gott men efteråt kände mamma och jag att det var lite för mycket socker direkt på morgonen.

När vi hade gjort oss klara för dagen så gick vi ut i ett varmt Florens. Idag har det varit strax över 20 grader och både moln och sol, alldeles perfekt för oss. Första stoppet blev på Piazza Duomo. Där var det ett par väldigt fräcka och stora gamla byggnader. Mitt på torget fanns det häst och vagn som man kunde åka, men det gjorde vi inte. Vi fortsatte vidare mot den kända bron Ponte vecchio och såg många vackra hus och byggnader på vägen.
På bron var det massa butiker av olika slag, och mitt på bron var det två stycken utsiktsplatser. Vi fortsatte vidare till Palazzo Pitti där vi stannade på torget och fikade. Vi drack varsin god kaffe och delade på två stycken olika Panini som var jättegoda.
Ännu en gång, en sak som är väldigt jobbig här är trafiken. Alla bilar, moppar, cyklar och små elbilar kör som idioter här. Och nästan varje bil man ser har minst en krockskada eller repa. Och trottoarerna är inte bredare än att man endast kan gå en person i bredd, kaos. Sedan tjuter nästan alla bilar som kör på lite mindre gator (typ alla gator) så man blir väldigt trött i huvudet av allt ljud. Vi är bara i lilla Florens men det känns som en storstad med all trafik. Ambulanser hör man väldigt ofta också.

Lunchen idag åt vi på cafée Duomo som låg på Piazza Duomo som vi gick tillbaka till vid 14 tiden.
Idag har jag handlat en del pasta som var jättefin som jag längtar efter att få smaka på.

Nu är klockan 18:15 och vi har nu varit på rummet knappt två timmar och vilat lite, det är jobbigt att turista.  


 


//CarroEllen