CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 9/4 Blandat inlägg

God förmiddag bloggen!


Ja, då var det äntligen helg igen och idag ska jag bara ta det lugnt. Igår pratade mamma om att hon ville att jag skulle med henne till Brevika och Jesper vill att jag ska med honom på fest hos hans chef ikväll. Men vad vill jag själv göra? Eftersom att vi har haft saker planerade de senaste helgerna så sa jag redan förra helgen att jag egentligen ville ha en lugn hemmahelg, men då fyllde syrran år, så då sa jag att nästa helg (denna helgen) skall jag ha en lugn hemmahelg. Så ja, själv vill jag bara vara hemma och ta det lugnt. Så det blir det ikväll. För det första missade jag Maria Wern som gick på tv i onsdags, så det ska jag kolla på ikväll. Sedan tänkte jag sätta mig och kolla lite på saker att göra i Italien, ja tänk, imorgon är det bara tre veckor kvar, bara tre veckor kvar till min första flygresa, längtar verkligen!

Sedan kom min gamla chef förbi jobbet i början av veckan och lämnade mitt tjänstgöringsintyg, ett intyg som var jättefint och bra skrivet. Så med det så tycker flera stycken som jag har pratat med att jag verkligen borde få ett annat jobb mycket lättare. Så jag ska försöka sätta mig och skriva om mitt personliga brev lite ikväll för att sedan först och främst skicka in till Nöjds konditori, och sedan tror jag att det har gått tre månader sedan jag skickade in till Ica maxi, så dit ska jag också skicka, men den här gången skicka med tjänstgöringsintyget. Så ja, till hösten hoppas jag verkligen att jag har ett nytt jobb.

När vår gamla chef kom förbi i veckan så jobbade jag som tur var inte med nuvarande chefen, utan med bästa Sofia. Sofia och jag är ju de två som har varit där längst nu och som verkligen känner den gamla chefen. Hon frågade lite om hur vi har det på restaurangen nu. Och ja, hon förstod att vi tyckte att det var rörigt och konstigt. Det är ju liksom mycket sådana saker som vi tyckte var självklara när M var chef, men som idag inte ens finns med på kartan. Det är så roligt och trevligt att hon kommer förbi ibland så vi får prata lite med henne, vi saknar henne jättemycket verkligen. Men ja, nu tänker jag bara tillbaka på hur mycket hon lärde mig, och på hur stor roll jag faktiskt hade på restaurangen när M var chef. Det är saker som jag bara kunde drömma om för flera år sedan. Att ha henne som referens känns både stort och så mycket lättare, hon fick mig att växa så så mycket då. Tack M! <3


Annars i veckan har jag träffat mamma och syrran, var hos mamma i torsdags då jag faktiskt jobbade morgon, och mamma fyllde år i onsdags, så vi firade henne lite i torsdagskväll. Under kvällen kom en kompis till mamma förbi också med sin lille vovve. Lilla Rico som han heter har ju vi passat och haft med mycket i Brevika på somrarna, men nu har han blivit väldigt gammal och går verkligen på sista versen. Stackars lilla älskade vovve, nu var han nästan helt blind (någon ögoninflammation), har urinsten och diabetes. Så ja, jag kände verkligen inte igen honom då. Han var verkligen jättesmal, skällde inte alls när han träffade oss som han nästan alltid gör annars. Och eftersom att han nästan var helt blind så var han väldigt rädd för ljud och hastiga rörelser. Om han inte har blivit bättre nästa vecka så måste Diana bestämma sig om det är värt att ha honom kvar eller inte. Jag tyckte bara att det var hemskt att se honom i torsdags när han var så himla dålig, och han är ju väldigt gammal nu, vet dock inte exakt hur gammal, så egentligen är det väl på tiden, han har ju varit väldigt sjuk till och från de senaste åren.

Men ja, mamma fick lite presenter utav oss som hon blev väldigt glad över. Av Jesper och mig fick hon en sudokubok som hon har pratat lite om, och av Linnea fick hon en plattång. Så ja, förutom stackars Rico så var det en trevlig kväll. Vi satte oss lite senare under kvällen och kollade på lite saker inför Italienresan, dock blev det inte av att kolla på saker att göra, men det tänkte jag kolla lite mer på ikväll.


Just det ja, flera av er vet redan att jag har fått hälsporre, det började för ca 3 veckor sedan. Jag googlade lite på vad man gör åt det, och egentligen gör man inte så mycket. Det finns lite knep för att dämpa det bara, men annars läker det av sig självt. Jag har i alla fall tejpat hälen på ett speciellt sätt som Jesper har fått hjälpa mig med i veckan, och det har känts mycket bättre, jag har inte alls haft ont i hälen på samma sätt som innan. Dock går jag ju lite konstigt ändå så jag är ju väldigt trött och har ont i hela fötterna nu. Sedan har jag skaffat lite mjukare inlägg även i mina vanliga skor, har ju det i arbetsskorna sedan tidigare. Men ja, jag hoppas verkligen att det hinner försvinna tills vi åker till Italien.


Igår kväll var både Jesper och jag enormt trötta, eller jag har varit väldigt trött hela veckan. I onsdags somnade jag kvart över 9 i min egna säng, och sov hela natten. Nu när spindlarna har börjat komma fram, och de sitter runt våran ytterdörr, så dödar jag flera stycken om dagen. Och jag som är så himla rädd för spindlar vaknar ofta mitt i natten vid den här tiden på året och drömmer om spindlar, och när jag vaknar så är jag klarvaken. Det är skitjobbigt, men det känns helt underbart när jag faktiskt lyckas sova hela nätter. Jesper som bara tycker att det är komiskt att jag är så rädd att jag vaknar av att jag drömmer om det på natten, älskar ju att prata om spindlar precis innan sovdags, typiskt honom. Men ja, igår kväll somnade jag strax före halv 9 i soffan. 21:10 väckte Jesper mig, då tänkte han gå och lägga sig. Då vaknade jag ju till lite och var uppe i typ 1 timme till efter det innan jag somnade i min egna säng och sov som en stock hela natten, underbart!


Okej, detta blev ett väldigt blandat inlägg med både tråkiga och roliga saker, så jag avslutar med en bild på min helgfrukost som jag alltid äter när vi inte ska iväg någonstans. Förr kallade jag det för "Breviksfrukost" då jag endast fick lov att äta det till frukost i Brevika, men nu har det ändrats till "helgfrukost", kaffe och kanelbullar, mumma!


 


Ha en bra helg alla bloggläsare! =)

//CarroEllen