CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Snö i Göteborg

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt, har just kollat på "Familjer på äventyr" på tv.


Ja, idag vaknade Göteborg upp till ett helt vitt landskap. Snön låg tjock på träden, och även på vägarna.

Jag vaknade strax före kl 6 imorse av att jag fick sms. Det var Sofia som jag skulle öppna med på jobbet som skrev att spårvagnarna inte gick i Angered. Så jag gick upp den tiden, en kvart innan klockan ringde. När Sofia skrev att det var snö upp till knäna hos henne så blev jag väldigt chockad. Jag visste ju att det skulle komma en del snö natten som var, men så mycket som det kom räknade jag aldrig med. När jag läste det smset var jag snabb med att kolla ut genom fönstret. Och mycket riktigt hade det kommit Väldigt mycket snö för att vara i Göteborg. Göteborg får ju liksom aldrig mycket snö, typ aldrig i alla fall. Eftersom att västtrafik sa att bussen som jag skulle ta gick, så tog jag ju det lite lugnt på morgonen. I vanliga fall brukar ju jag ändå vara på jobbet 30 min innan jag börjar, så jag gick hemifrån samma tid som jag brukar. Jesper tog ett bra beslut om att jobba hemifrån. Tänk om man ändå hade kunnat gjort det, vad härligt det hade varit.

Klockan 7 gick jag i alla fall ner till bussen. Vår ytterdörr fick vi trycka upp för att komma ut. Väl ute fick jag pulsa fram i ca 2 dm snö hela vägen ner till hållplatsen. Den tiden på morgonen så hade inte någon väg plogats i området, det var bara kulturhuset som var ute med en snöslunga på torget. Det var många bilar som hade kört fast i snön, och ett antal barn som hjälpte sina föräldrar att skotta fram bilen. Barnen tyckte säkert att det var jätteroligt, men gissningsvis inte föräldrarna.

När jag väl kom ner till busshållplatsen så stod det en del folk där, och jag förstod snabbt att det inte hade gått en buss på ett tag. Realtidsskylten tickade ju ner och fungerade, men när det stod "nu" så kom det ingen buss. Och så fortsatte det. I 20 minuter stod jag vid den hållplatsen innan jag började traska bort till resecentret för att få stå inomhus. När jag kom dit så var det väldigt mycket folk där, då var klockan typ 7:45. Jag pratade med några som hade stått där sedan 6:45 och det hade inte kommit en enda buss på Minst en timme, och då går det ändå ett antal olika bussar därifrån. Efter att ha stått där en kvart så hade både Sofia och jag fått klartecken av chefen (som vi fick ringa och väcka på morgonen) att vi fick lov att gå hem igen, för att sedan kolla om det skulle gå något lite senare (Sofia hade då stått nästan 3 h och väntat på spårvagnen). Så vid 8:10 var jag hemma igen, då hade jag väntat på bussen i 50 minuter. Då åt jag lite frukost och pratade med mamma som valde att gå till jobbet. Tänk vad härligt att ha så nära till jobbet.

När klockan var halv 10 gick jag ner till bussen igen. Och ja, även denna gången stod det en del folk där, och realtidsskylten tickade ner så fint, men ingen buss kom. Ytterligare en gång stod jag och väntade på bussen i ca 50 minuter. Under den tiden hade jag egentligen fått klartecken av chefen att stanna hemma, jag var insnöad. Hon hade lyckats ta sig ut med bilen, hämtat Sofia i Angered och sedan åkt till jobbet. Så de öppnade 2,5 h försent, men de öppnade i alla fall. När jag hade pratat med chefen så kände jag att jag kunde stå och vänta en liten stund till, då hade jag inte stått så länge. Efter en liten stund kom en butiksägare som har sin butik precis vid hållplatsen. Hon hade stått på Backaplan i över en timme, och det hade inte kommit en enda buss. Hon var i alla fall så snäll att vi som väntade på bussen fick ställa oss i butiken. Då blev det ju lite varmare och gjorde inte så mycket att vänta en stund till. Efter en stund kom faktiskt bussen, och den åkte hela vägen till Backaplan och vidare in till stan. Så då ringde jag jobbet och berättade att jag var påväg. Chefen skulle ju inte börja jobba förrän kl 16 egentligen, så jag kände att jag lika gärna kunde komma till jobbet för att lösa av henne några timmar, och hon blev ju överlycklig. Så ja, egentligen börjar jag ju 8:30 men idag var jag på jobbet 11:15.

Jesper som var hemma idag fick den stora äran att skotta utanför dörren, och även ta lite kort ute, och det gjorde han.


       Jag är ju sådan som verkligen älskar snö. Så ja, denna dagen har varit jobbig, men ändå mysig och härlig. När trafiken lamslås som den gjorde idag så kan man ju liksom inte göra så mycket, så jag tog det hela lite med ro.


Hemvägen gick det bättre att ta sig hem. Bussen som jag skulle ta från Backaplan var typ 25 minuter sen, så jag tog en annan buss istället som tar längre tid, men jag slapp stå och vänta.


Så ja, hur ska jag då sammanfatta denna dagen? Det har varit trafikkaos, trafiken har varit helt lamslagen, usel information från Västtrafik (som vanligt), jag kom 3 timmar sent till jobbet. Men samtidigt har det varit väldigt mysigt. När tex sådant här händer så blir folk mycket mer sociala vilket är trevligt. Så ja, en kaosdag, men ändå mysig dag.


Nu ska jag gå och sova. Imorgon är en ny dag och jag hoppas att vägarna är bättre plogade då, och att bussarna inte är lika sena eller inställda som idag, men det borde de ju inte vara.

God natt!

//CarroEllen