CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Kaos i morgontrafiken

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma vid köksbordet och bara ta det lugnt. Disken efter maten bara står och väntar på mig, men jag orkar inte ta den än.


Imorse var det verkligen kaos i trafiken. Redan igår kväll visste jag om att det skulle bli minusgrader under natten, och det hade regnat och haglat en del igår, så jag visste redan då att det skulle bli halt ute imorse. Så ja, jag gick upp lite tidigare imorse, tänkte gå lite tidigare hemifrån. Strax innan vi skulle gå så fick jag ett sms av Sofia från jobbet om att det var stopp på Älvsborgsbron. Jag gick då in på trafiken.nu och kollade. Och ja, det var inte bara en olycka där, det var tre olyckor inom ca 1 km där mot Torslanda. Då sa jag bara direkt till Jesper "nu går vi!" Men ja, när vi kom ner till busshållplatsen så var det 17 min kvar till min buss skulle gå, så jag åkte med samma buss som Jesper en hållplats, så jag fick stå inne och vänta istället. Efter 20 min kom den bussen som jag skulle ta. I vanliga fall brukar jag ta en buss som går 7:15, men eftersom att jag visste att den var försenad, så tänkte jag ju att bussen innan kanske skulle komma typ den tiden. Men nej, när klockan var 7:30 så kom det en buss som jag kunde ta, dock var det den som skulle gå 7:00 egentligen, den var nästan 30 min sen, Så ja, med mina goda marginaler så hann jag till jobbet ändå innan jag började. Det var ju många olyckor imorse, och väldigt många bilar som hade åkt av vägen, och alla bussar som var väldigt sena pga det. Visst, man blir stressad när bussen är kraftigt försenad, men samtidigt, i en sådan situation som imorse, det är stopp i trafiken, då finns det inte så mycket att göra, det är bara att gilla läget och inte stressa upp sig. Blir du sen till jobbet, ja då får du bli det, det är inget att göra åt...


På jobbet har vi haft en ENORMT lugn dag, folk ville antagligen inte ut i detta vädret som har varit, kallt, halt och dimmigt.


Nu ikväll har jag suttit och grejat lite med en sak som vi eventuellt ska ha på jobbet dagen innan julafton. När man kommer till kassan så ska man säga "jag är jultomten" så får man en liten julklapp från oss. Så det får vi se hur det blir med den saken, det hade ju varit lite roligt. De två senaste åren så har vi ju haft en adventskalender där det har varit olika erbjudanden varje dag, men i år har vi inte riktigt orkat med den, men vi tänkte eventuellt ha lite sådant dagen innan julafton. Och så ska vi troligtvis ha tomteluvor på oss också, så det blir säkert lite roligt.  


Ne, nu måste jag upp och ta disken. Sedan ska jag sätta mig i soffan och bada mina händer i handkräm, de är sååå himla torra nu när det är så kallt ute.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen