CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tredje advent

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner mig verkligen helt slut.


Igår hade vi en ganska lugn förmiddag här hemma, jag städade och tvättade lite. Under eftermiddagen var vi iväg och storhandlade. På kvällen stod Jesper i köket några timmar, han bakade knäck och chokladpraliner.

I förmiddags var det min tur att baka här hemma. Det blev mjuk pepparkaka och hallongrottor med kanel.

Idag har vi nämligen haft en liten adventsfika här hemma, så det var därför vi bakade en del. Fikan blev väldigt lyckad och trevlig. Vi fick planerat julen vilket känns väldigt härligt. Från början var det ju prat om att flera av oss skulle vara på olika ställen, vilket kändes väldigt tråkigt. Sedan har vi ju pratat mycket om hur bra julafton vi hade förra året. Då var vi både min familj och Jespers familj hos oss, och allt blev väldigt lyckat, trevligt och mysigt. Jesper och jag har även i år pratat om att vi gärna hade haft det likadant i år igen, men så var vi så säkra på att vi skulle vara splittrade, men gissa vad? Idag när vi satt här nästan hela gänget så kom vi fram till att vi ska göra en 2014 års julafton i repris. Så vi blir här på julafton i år igen, det känns väldigt bra och härligt. Det var ju så himla mysigt förra året när vi var så många. Förra veckan kände jag inte alls att jag såg fram emot julafton eftersom att vi skulle vara splittrade, men nu när det blev ändrade planer, och till något bra, så känns det väldigt härligt. Nu längtar jag verkligen till den dagen istället.

Igår fick jag slagit in alla julklappar också, så nu är jag helt klar med dem, känns väldigt härligt.

Så ja, nu blir det lite att fixa inför jul, men det är bara roligt. Min morbror ska hjälpa oss att köpa gran och släpa hem den. Jesper och jag lyckades ju med det förra året, men jag som avskyr småkryp tyckte bara det var väldigt jobbigt att släpa på en gran.


Ja nu är det bara 8 arbetsdagar kvar för min del innan jag går på 11 dagars julledighet (helgerna inräknade). Det ska verkligen bli helt underbart, precis vad jag behöver. Det ju typ bara 1,5 vecka kvar till julafton, tiden går så fort.


Här kommer lite bilder från dagen.


 

Kakfatet och jag.


 


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent


När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär


När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr
Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen