CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Måndag 1/12

Godkväll bloggen!


1 december redan, tänk vad tiden går fort. Från och med idag så spelas det julmusik på mix megapol hela dagarna. Det är både mysigt och segt på samma gång. Det blir snabbt väldigt enformigt, samtidigt som julmusik gör att man känner sig lugn på något konstigt sätt, så är det i alla fall för mig. Det kanske är så att julmusik alltid spelas på julafton och i mellandagarna, och de dagarna är det vila som gäller, det känns väl inte helt feltänkt?

I söndags julpyntades det på jobbet också, så där är det lite julkänsla nu också.


Ja nu har jag i alla fall börjat inhandla lite julklappar, så det känns väldigt härligt. Nu ska jag bara till stan med syrran någon dag och köpa några till, och sedan köpa en sak till till älsklingen. Jag hoppas att jag snart blir klar med de köpen. Jag tycker egentligen om att ge presenter, men när jag inte alls vet vad jag ska köpa, då avskyr jag det. Sedan avskyr jag ju också att gå i stan själv, jag vet inte, men det är något där som gör att jag verkligen bara hatar det, eller ja, gå i affärer överhuvudtaget själv avskyr jag, maxi är okej liksom, men inte något annat ställe..


Idag tror jag att vi har haft strömavbrott här hemma, det märkte jag på jobbet när jag upptäckte att min väderstation inte skickade någon data till appen. Enligt GBG energi så var det åtgärdat efter en timme, men av någon anledning så ville inte vårat nätverk gå upp igen efter det. Så när jag kom hem så fick jag fixat det, och jag var då väldigt sur över att väderstationen inte hade fungerat på nästan hela dagen, och att jag inte hade fått någon data. Men gissa vad... när jag startade om den också och den gick igång ordentligt så visade det sig att trots att den inte hade haft någon ström eller nät så hade den sparat hem all data för hela dagen, så det var väldigt roligt att det fungerade så bra, lite annorlunda mot den andra som jag hade som knappt fungerade alls. Jag är verkligen supernöjd med min nya väderstation, den fungerar precis som jag ville att den skulle göra, perfekt!


Idag ringde jag frisören som jag brukar gå till för att boka en klipptid. Jag hade tänkt en lördag, men det visade sig att hon var fullbokad varje lördag fram till nyår, det kan man verkligen kalla fullbokad! Istället hade jag sådan tur att hon hade fått en avbokning på fredag eftermiddag, så då ska jag dit istället, superbra!


Vi har pratat lite om att eventuellt ha en liten adventsfika här hemma någon vecka, antingen tredje eller fjärde advent, men inget bestämt än, får se lite när det blir. Jag tror i alla fall att jag vet vad jag ska baka till det i så fall. Sedan har jag ju beställt ett nytt julkaffe från Nespresso också, med smak av vanilj och kardemumma, jättegott verkligen. Så ja, en liten adventsfika hoppas vi kunna få till någon vecka.


Ne nu är det nog snart dags att sova. Precis som förra veckan så blandar jag ihop dagarna, idag har det varit onsdag liksom, men nej, det är bara tisdag idag! Så jag känner mig ganska trött redan faktiskt.

Ja nu längtar jag verkligen till julledigheten, bara få vara ledig, inte ha något speciellt planerat.


God natt!

//CarroEllen