CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 17/11 och 20 år sedan

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt. Ikväll tänkte jag lägga mig tidigt, jag börjar nämligen halv 8 imorgon, så då blir det till att ta halv 7 bussen hemifrån.


Idag har vi haft en väldigt lugn dag på jobbet, men det är som det brukar den här tiden på året, folk går inte och köper smörgås på dyra Subway i november, folk sparar pengar till julhandeln, i alla fall för vår del som inte ligger vid ett köpcentrum. Däremot har vi en hel del kunder som kommer in och frågar efter vägen till Net on net, det ligger ju ganska nära oss..

I helgen beställde jag kaffe från Nespresso, det jag har är nästan slut, och idag var jag och hämtade paketet på Maxi. Jag beställde fyra av de smakerna som jag tycker bäst om, sedan hade de fått in ett kaffe med lite julsmak som jag beställde också, vanilj/kardemumma, det är säkert jättegott, så det får jag testa någon dag.


Ja tänk, idag är det 20 år sedan som Göteborg lamslogs av en snöstorm. 17 november 1995, den dagen åkte folk skidor till jobbet (sett på bilder), och Göteborg stod still. trots att jag bara var 5 år så minns jag faktiskt delar av den dagen. Vi bodde i huset ute på Hälsö mamma, pappa, syrran och jag, syrran var däremot bara ½ år gammal. Jag minns att vi var insnöade men att vi lyckades ta oss ut genom förrådet. Jag minns också att vi var ute och gick en promenad, tror vi skulle fram till farmor och farfar för att hjälpa dem. Men vägen dit minns jag som väldigt jobbig, det var snödrivor på hela vägen, och det var väldigt svårt att ta sig fram. Det är typ det jag minns.

Tänk om vi hade drabbats av en sådan kraftig snöstorm idag, vad mysigt det hade varit. På den tiden tog man det lite med ro också tror jag, folk tog fram skidor och åkte till jobbet. Idag tror jag att många bara hade varit väldigt sura för att bussar och spårvagnar inte hade gått, man hade inte direkt haft någon förståelse om varför det inte gick. Själv älskar jag ju snö, och jag hade nog tagit det med ro. är det stopp i trafiken på olika sätt så kan man ju liksom inte göra så mycket mer än att bara acceptera att det är så, det hjälper liksom inte att bli sur över det. Det är ju som nu, alla vet att varje år när första snön kommer, det kvittar om det är 1 mm eller 10 cm, det blir alltid lika mycket kaos i trafiken ändå, och kollektivtrafiken är försenad. Vad säger ni, hade ni velat vara med om en sådan snöstorm idag, ½ m snö på mindre än ett dygn? Det hade jag velat!

Länk till artikel på GP och snöstormen 95 hittar ni här


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen