CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Härlig dag

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Idag har vi haft en väldigt härlig dag här hemma, tagit det väldigt lugnt. Jag har tvättat lite bara, annars har jag sovit middag och bara tagit det lugnt. Har faktiskt fått beställt lite nya kaffekapslar också. De hade fått en ny smak nu, vanilj och kardemumma som lät väldigt god, julsmak kallade de den för typ, så den ska bli rolig att testa.


Igår var älsklingen och jag i stan en sväng på eftermiddagen och lämnade tillbaka min väderstation, men vi köpte en ny, ett annat märke, den som jag länkade till i förra inlägget. Och ja, vad ska jag säga, jag verkligen älskar den, den är så mycket bättre än den förra, de har verkligen lyckats med typ allt, precis som man vill ha det för att kunna skriva hur vädret har varit varje dag.

Vi fick också köpt första julklappen igår, känns skönt att redan ha börjat med det, nu måste vi bara komma på vad vi ska köpa till fler.


Nu ikväll har vi lagat jättegod mat här hemma, potatis och rotfrukter i ugn, stekt skinksnitzel, stekta egenodlade champinjoner och kall ört- och vitlökssås till.

Vi bakade också nu ikväll, chokladmuffins med tobleronegömme i typ. Dock var det ett lite konstigt recept, smöret var mätt i msk och mjölet och sockret i gram, man brukar ju i vanliga fall göra tvärtom för att det ska bli lättare. Så ja, det var inte helt lätt att mäta upp 4 msk kylskåpskallt smör, och när de var klara så var de väldigt torra. Gissningsvis blev det för lite smör i, jag hade ingen lust att googla på hur många gram smör jag skulle ha istället. Men ja, de blev väldigt torra och inte heller så söta som muffins brukar vara, så det receptet lägger jag inte upp, kanske om jag gör de någon annan gång och lyckas bättre då. Nu har jag googlat på hur mycket det ska vara av varje för att få rätt mått, så det blir lite lättare nästa gång.


Imorgon blir det till att städa lite här hemma, måste också skicka in mitt cv till maxi igen, nu har det gått tre månader sedan sist.


Nu är det nog sovdags, jag är jättetrött verkligen. Men först kommer här en bild på muffinsen, de ser bättre ut än vad de smakade.


 


God natt!

//CarroEllen