CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Bokat Italienresa och veckan som varit

God morgon bloggen!

Sitter nu hemma i sängen och bara tar det lugnt. Idag blir det till att greja lite här hemma bara och ta det lugnt.


Flera dagar denna veckan hade jag tänkt att sätta mig och skriva här, men jag har bara inte orkat, har varit så himla trött, så det blir av nu istället, söndagförmiddag som det brukar bli känns det som.


För en veckasedan ringde mamma mig på kvällen och berättade att hon hade bokat Italienresan. Så i maj ska jag med mamma och syrran på min FÖRSTA flygresa någonsin. Det ska bli roligt, men är samtidigt lite nervös, men liksom alla andra gör det ju väldigt ofta, så hur farligt kan det vara?.... Fördelen är att det blir ett direktflyg, så det tar typ 2 h 40 min, nackdelen är att vi inte är framme i Pisa förrän strax efter kl 23. Men vi ska försöka hitta ett hotell som är gångavstånd till första natten, vi kan ju inte bara åka från Pisa direkt utan att se "Det lutande tornet". Så vi ska så snart som möjligt sätta oss och planera och kolla runt på vad vi faktiskt vill göra, och var vi vill bo. Någon som har varit i Toscana som har några bra förslag på sevärdheter, eller kanske tom. bra hotell?

Det enda jag har sagt hittils att jag ska göra i Italien är att kolla på det lutande tornet, äta massa pasta, äta italiensk glass och dricka gott kaffe, annars vet jag inte riktigt faktiskt. Jag läste någonting om "Den glömda staden" tror jag den hette, men måste kolla upp lite mer om den. Så har ni några förslag så kom gärna med dem =)


I veckan var det bestämt när julfesten skall bli med jobbet, den som är varje år, som jag aldrig har varit med på. De tidigare åren har de varit ganska många har jag förstått det som (det har inte bara varit från vår restaurang), men i år var det bara två stycken som kunde från oss, chefen och en till, så då hoppade den andra personen också av. Istället var det något prat om att vi skulle ordna något själva, men jag vet inte riktigt hur det blir med det. Jag är ju inte direkt så haj på sådant överhuvudtaget så vi får se vad som händer.


Jag minns inte om jag har skrivit om att jag hade möte med af för ett tag sedan också. Den personen skulle ju i alla fall hjälpa mig med att kolla om det fanns några lediga jobb som matchade mina sökkriterier, men det gjorde det inte tydligen. Sedan går ju mitt anställningsavtal ut nu runt sista november men det var det prat om att det bara skulle förlängas. Så ja, jag får väl bara se till att leta vidare, något nytt jobb måste jag ha! Jag ska skicka in cv till maxi snart igen också, hoppas på napp den här gången.


Igår var mamma, syrran och jag i stan, jag hade massa saker som jag behövde köpa. Så ja, det blev verkligen en heldag, vi träffades vid kvart i 11 och var hemma i Torslanda igen runt 17 tiden. Jag fick i alla fall köpt nästan allt som jag behövde, det blev verkligen storshopping, handlade för 4600:- och vi hade en väldigt trevlig dag. Åt lunch gjorde vi inne på Åhlens i Nordstan, jättegod mat där faktiskt. Sedan fikade vi lite senare på Fröken Olsson. Bilder på allt jag köpte kommer antingen upp senare eller en annan dag.

Hem fick jag skjuts av mamma som hade med sig bilen till stan, så det var väldigt härligt. Eftersom att det blev en sådan lång dag så var vi väldigt trötta båda två, Linnea stannade kvar i stan, så mamma stannade hos oss en stund under kvällen, drack kaffe och åt kladdkaka som Jesper hade bakat igår, ni missade väl inte kladdkakans dag igår? Sedan kom också mammas bror förbi en sväng och pratade lite, det var trevligt.


Vid 4 tiden imorse vaknade jag av att det blåste väldigt mycket ute, stormen Freja drog över oss. Men när jag hade varit uppe och kollat läget lite så lade jag mig och somnade om. De håller på och renoverar ett av husen på gården, fuktskadat, så det är täckt med en byggställning och plast. Så ja, den plasten lät ganska mycket inatt när det blåste så himla mycket, och man hörde hur saker och ting blåste runt ute på gatan. Jag läste något om att det hade varit nästintill orkanbyar ute på Vinga, och helt omöjligt låter det ju inte som, det blåste riktigt ordentligt här.

Dagen efter en storm ska man ju egentligenvara ute på öarna och kolla läget, se om det har blåst iland några roliga saker och så, men det blir det inget av.


Ne nu är det kanske dags att gå upp och äta lite frukost.

Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen