CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 1/11

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma vid köksbordet och tuggar på några chokladpraliner som jag fick i födelsedagspresent.


Tänk, nu är det redan november, vart tog oktober vägen? Oktober som brukar vara den mysigaste månaden på hela året. Löven som börjar gulna och falla av träden, någon storm som vanligtvis brukar dra in.

Nej, oktober i år har varit lite för varm för det. Löven har först denna helgen börjat falla av träden här hemma, och någon höststorm har inte dragit in än, jag väntar och längtar till det händer, det är sååå mysigt!


Ja idag är det då sista lovdagen för många, men för oss som jobbar och inte har haft höstlov så är det bara söndag, en helt vanlig söndag, och Jesper och jag här hemma hade bara velat vara lediga en enda dag till.. Helgerna går alltför fort. Tänk vad härligt det hade varit att typ varannan vecka jobba fyra dagar och ledig tre. Då hade man hunnit med så mycket mer saker som man vill göra. Jag hade denna helgen tex. velat gå en promenad och ta lite fina höstkort. Men tyvärr är inte Jesper den som gärna går med mig på promenad (trots att han tycker om att ta kort), och jag är inte så förtjust i att vara ute och gå själv...I torsdags stängde jag på jobbet, och ja, i vanlig ordning var det ganska segt. Sarah som jag jobbade med har ju sagt upp sig och slutar om några veckor, så hon har ju verkligen tröttnat ännumer på allt som vi gör nu, hon bryr sig liksom inte direkt längre över hur noggrannt saker och ting görs, det är lite tråkigt, men samtidigt förstår jag henne.

I fredags var det vi som öppnade också, och ja, i fredags hade vi en hel del att göra. Det var väldigt mycket norrmänn som åt, det måste ha varit Liseberg som drog allt folk, men att de stannade hos oss och åt innan.

Det var en väldigt rolig dag eftersom att det var så himla mycket att göra, vi hade liksom inte ens så mycket att göra i somras på en dag som vi hade i fredags. Och det blir ju bara ännu roligare när man faktiskt har koll på saker och ting trots att vi under ca 15 min stod med 10 bröd kvar. Men de tog aldrig slut, vi lyckades nog sälja mest halvor, så det var ju väldigt bra. Det är inte omöjligt att vi slog vårat rekord i fredags, däremot vet jag inte exakt vad de siffrorna ligger på, men det är i alla fall i närheten av där vi landade i fredags.


Igår var Jesper och jag en sväng på Ikea. Där åt vi lunch och fick även köpt lite småsaker. Det mesta av det vi köpte skulle vi köpa, men i vanlig ordning när man är på Ikea så kommer det alltid med mer saker hem än vad man hade tänkt sig. Vi har i flera år egentligen klagat över att vi har för lite mysljus i köket, och våran taklampa är så himla stark, och saknar dimmer. Men igår fick vi köpt några ljusslingor som vi satte under ett par hyllor, och det blev väldigt bra. Nu hoppas jag att Jesper inte envisas med att lika ofta tända den hemska taklampan, utan tänder de istället. Bild på det kommer längre ner.


Idag har vi grejat en del här hemma. Jag har tvättat lite, lagat väldigt god mat, egengjord potatisgratäng med fläskfilé. Sedan har vi också fått suttit upp ljuset i köket och städat hos fiskarna. Nu ikväll blir det till att spela bingolotto, hoppas vi vinner något.


Hoppas att ni också har haft en bra helg =)


 

Före- och efterbild i köket, vad tycks?


//CarroEllen