CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Vilken vecka och visselblåsare!

God morgon bloggen!


Ja då var det söndag och idag blir det till att vara hemma, tvätta och städa lite.


Denna veckan har gått väldigt fort, men det har också varit en lite konstig vecka känns det som.


Det har ju inte varit så bra på jobbet denna sommaren som säkert många av er redan vet. Vi fick ju en ny chef i juni och hon har inte riktigt skött stället ordentligt, vilket har resulterat i att vi "gamla" på jobbet inte heller har orkat bry oss så mycket om saker och ting, för alla gör ju som chefen, så är det väl typ överallt?.. Och när vi har sagt något till chefen, tex om varför vi har gjort saker på ett sätt så har hon alltid ifrågasatt det och bara kört över oss, ha velat ändra på det osv. Ja det är väldigt mycket saker som inte har varit bra. Så vi har ju pratat väldigt mycket om detta, så en annan person och jag har länge pratat om att vi måste prata med vår kontrollant för vi vet att hon har kunnat hjälpa oss. Tyvärr har inte det blivit av, utan vi har bara pratat om det. Men i onsdags kom jag på att vi kan ju faktiskt maila kontrollanten och säga att vi gärna skulle vilja prata med henne, så det gjorde vi.

I veckan fick jag och en annan person pratat med kontrollanten, vi satt i två hela timmar och berättade saker och ting om hur vi faktiskt har det. Och ja, hon förstod verkligen allvaret i det, hon förstod att det inte fungerar i längden då hon också har stått i linen en gång i tiden, och vet hur allt måste fungera på restaurangen.

När vi hade pratat klart så kändes det verkligen som att kontrollanten kommer ta tag i detta nu direkt. Så hon och jag ska ha mailkontakt nu om hur hon tänker gå vidare och vad som händer nu.

Nu är det så här att anledningen till att jag inte kan skriva ut några namn (mer än mig själv) här är ifall någon som inte borde läsa detta läser det ändå. Eftersom att det är jag som är skyddsombud på jobbet så antar jag att när kontrollanten kommer att prata med chefen så kommer chefen att misstänka mig direkt. Och ja, det är mitt jobb att se till att det är bra arbetsmiljö på jobbet, men jag vill inte hänga ut den andra personen som jag har haft med mig om chefen inte själv kommer på vem det är. Att vara "visselblåsare" på sitt jobb (larma om att något är fel) kan få ganska olika konsekvenser. Allt hänger ju på hur chefen reagerar när hen får veta att vi har pratat med kontrollanten. Så ja, nästa vecka återstår att se hur den blir. Man kan ju alltid hoppas att chefen inte blir arg utan verkligen förstår allvaret i det, men det återstår att se.

Den andra personen och jag har i veckan läst på lite om "visselblåsar-lagen" för tydligen finns det en sådan lag, dock gäller den mest bara om man är offentligt anställd, och det är ju inte vi. Men om man är offentligt anställd och larmar om något är fel, "visselblåsare", så får chefen inte söka vidare i vem/vilka det är som har larmat, och inte heller om chefen kommer på det, inte särbehandra den personen/personerna på något sätt. Tyvärr tror jag inte att vi har den lagen hos oss än, så därför är vi lite oroliga över hur chefen kommer att reagera.


Nu till något annat lite roligare.

Igår var Malin, Malins kille, Jesper, Jespers föräldrars utbytesstudent och jag på Liseberg. Det var trevligt, dock var det väldigt mycket folk, det var typ 30 min kö eller mer till allting, så det var ganska segt. Mest segt var det när alla andra utom jag ville åka Helix, det var 60-80 min kö till den så då var jag själv i 1 timma. Det var ganska segt, framför allt med tanke på att det började regna också. Så ja, jag gick bara runt en liten stund då och gick sedan och satte mig inne igen. trots att vi var där i 6,5 timma så fick vi inte åkt så jättemycket vilket var ganska segt. Tyvärr fick vi inte spelat så mycket heller då vi hade kollat fel på spårvagnarna, så vi fick åka en kvart tidigare än vad vi hade planerat, vilket resulterade i att vi inte hann spela så mycket. Men det var en trevlig dag ändå tillslut. Jesper och jag var hemma vid halv 10 igår kväll. Då var vi så trötta båda två att vi somnade först i soffan, och vid halv 11 tiden gick vi in och lade oss i våra sängar. Halv 4 vaknade jag inatt, då hade jag tydligen varit så trött så jag glömt släcka sänglampan, så det gjorde jag då, och somnade om.


Ne, nu är det nog dags att gå upp och äta frukost.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen