CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Veckan som varit

God morgon bloggen!

Sitter nu hemma i sängen och bara tar det lugnt, ska nog snart upp och äta lite frukost.


Den senaste veckan har jag inte orkat skriva här då jag inte har mått så bra. Jag ska försöka ta det från början.

Förra onsdagen, då när jag skrev här sist var jag ju jättetrött, ögonen bara gick igen på mig.

På fredagen var jag verkligen jätteyr och mådde inte alls bra, så jag fick gå hem från jobbet, eller jag åkte till mamma eftersom att Jesper och jag skulle ut till Donsö på kvällen.

Hemma hos mamma fick jag ätit lite lunch och sedan somnade jag i soffan i typ 40 min.

Vid halv 4 tiden mådde jag lite bättre, yrseln hade släppt litegrann, så då åkte jag in till stan för att möta upp Linnea. Vi var en sväng inne på Johanssons och köpte regnstövlar till mig, och sedan en sväng till H&M där Linnea köpte byxor.

Strax före kl 17 mötte jag upp Jesper på Lilla bommen, vi skulle åka ut till Donsö.

Den kvällen somnade jag tidigt.

Lördagen mådde jag lite bättre, men yrseln var fortfarande kvar. Vi var och handlade mat, åt lunch på pizzerian och sedan följde jag med Jespers mamma och Martina (utbytesstudenten) på en liten promenad, det var trevligt.

På kvällen lagade vi mat tillsammans allihop. Jesper och jag hade bestämt att vi skulle göra linsbiffar, så det blev det.

Under kvällen satt vi och spelade monopol vilket var väldigt trevligt, det var längesedan man spelade det. Men ja, oftast när man spelar det så vet man redan från början att om en person köper både Centrum och Norrmalmstorg så vinner den personen, och så var det även då. Jesper köpte båda två och köpte hotell på gatorna. Oturligt nog hamnade jag på de 2 gånger, en gång med 3 hus och en gång med hotell, så då var ju jag körd. Fast egentligen gjorde det inte så mycket, vi satt och spelade i ca 4 timmar, och sista timmen så var jag jättetrött och yr, jag kunde knappt hålla mig uppe alls. Så när jag förlorade så gick jag och lade mig direkt.

Så ja, den helgen var väldigt trevlig, vi åkte hem på söndag förmiddag.


I måndags kväll kom den kraftiga yrseln tillbaka, och Jesper hade sagt redan under helgen att jag borde gå och ta prover hos läkaren för att få reda på vad det kan vara. På måndagkvällen ringde jag sjukvårdsrådgivningen och pratade lite med dem, så de hjälpte mig att boka en tid hos läkaren redan dagen efter, i tisdags. Så ja, jag fick ringa chefen och säga som det var, att jag inte kunde jobba i tisdags för jag skulle till läkaren, jag hade berättat för henne tidigare under dagen hur jag mådde.

Så ja, kl 10 i tisdags följde Jesper med mig bort till vårdcentralen. För er som inte vet det så kan jag säga att jag är ENORMT nålrädd, vilket jag också sa direkt till hon som skulle ta provet på mig. Så ja, hon skulle först ta i armvecket, men det gick verkligen inte, jag bara ryckte till så hon rev mig istället. 40 min senare fick hon ta i fingret på mig istället, vilket gick lite bättre. Men usch asså, det var den värsta dagen på länge. Då jag var så himla nervös så hade jag ingen matlust alls på hela dagen, och när jag kom hem kl 12 så somnade jag och sov i 2 timmar.

Proverna visade i alla fall inget speciellt. Det enda läkaren sa att det skulle kunna vara är kristallsjukan, och det gör man inget åt, det försvinner av sig självt. Så ja, i ondags gick jag till jobbet igen, dock väldigt trött och lite småyr.

De senaste 3 dagarna så har yrseln faktiskt blivit bättre, den är inte lika kraftig längre vilket känns väldigt skönt.


I torsdags kväll kom Linnea och hennes kille och hämtade mig efter jobbet, de hade lånat mammas bil, så vi åkte hem till mamma allihop, det var trevligt. Precis när Sarah gick ut för att slänga sopor på jobbet så började det åska, det var riktigt kraftigt också, men det varade bara i max 10 minuter. De hade varit på vårat sommarställe några dagar och plockat massor av kantareller, så det fick jag med mig en påse hem på fredagen. Så i fredags blev det kantarellsmörgås till kvällsmat.


Igår var Jesper och jag hemma. Jag städade och tvättade under förmiddagen, sedan var vi nere och storhandlade, var också en sväng inne på Hemtex för att kolla om de hade fått in några trevliga höstlängder till köksbordet, men det hade de inte.

Resten av gårdagen tog vi det bara lugnt. På kvällen lagade vi lyxmiddag, fläskfilé med stekta kantareller, potatiskroketter, stekta sockerärtor och egengjord kall örtsås till, jättegott.


Idag får vi se lite vad som händer, det blir i alla fall till att spela bingolotto ikväll.


 

Rensning av kantareller pågår.


 

Denna spannen hade Jesper köpt till mig när han kom hem i fredags, 400g små runda KitKat, perfekt till mig som älskar det godiset, tack älskling! <3


 

Några riktigt hotfulla men fräcka moln drog förbi igår eftermiddag.Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen