CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Bilexplosion i Torslanda

Godkväll bloggen!


Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.


Igår sena eftermiddagen så satt jag vid datorn och kollade på lite youtubeklipp med hörlurar på mig, och Jesper hade somnat i soffan, så han låg och snarkade. Då hörde jag en helikopter som cirkulerade ovanför oss, men tänkte inte så mycket mer på det. Efter en stund tystnade den, men efter ytterligare en stund så var den uppe i luften igen. Lite senare ringde min morbror och frågade mig om vi hade kommit hem och om jag visste vad som hade hänt borta vid Bulyckerondellen, han berättade att han hade stått i kö en timme, det var totalstopp. Då gick jag in och kollade på trafiken.nu, gp och facebook och läste om en bil som hade exploderat i Bulyckerondellen, och att vägen var avstängd.

Min morbror som just lyckades ta sig förbi berättade om hur han såg en bil intill kanten som såg totalt utblåst ut typ.

Jag satt hela kvällen och följde detta på internet. Och ja, idag har väl det blivit lite tydligare. Det var fyra personer i bilen, tre män och en liten flicka på 4 år. En av männen kunde de konstatera var död redan när räddningstjänsten kom dit (hörde av mamma idag att hon hade läst att ett huvud hade flugit av en person som låg en bit ifrån). Den lilla flickan fördes till Östra sjukhuset men dödförklarades under natten tror jag det var. Sedan var det först vid midnatt (olyckan hände 17:20) som teknikerna först vågade sig fram till bilvraket då de inte visste om det fanns sprängmedel i bilen, först då kunde de konstatera att det fanns ytterligare två döda personer kvar i bilen.

Jag läste också om att de hade haft bombrobot på plats för att undersöka bilen eftersom att de inte vågade sig fram till den.

Under denna tiden var ju vägen helt avstängd i båda riktningarna, läste något på facebook att vägen öppnade tidigt imorse någon gång, kl 6 imorse var den fortfarande stängd. Så trafiken leddes om via Björlanda och Kongahällavägen, en väg som idag är tungt trafikerad, så jag kan ju bara tänka mig att det var typ stopp där igår. Sedan ställdes också alla bussar till och från Torslanda in (undantag svart express som går en annan väg), så det gick inga bussar alls från Amhult ut till öarna på hela kvällen. Jag kände mig väldigt glad över att Jesper för ovanlighetens skull som hem lite tidigare än vanligt, han åkte förbi där det hände typ 20 minuter tidigare, och jag typ 30 minuter tidigare. Hade någon av oss kommit hem bara 30 min senare så hade vi fått gå ända från Volvo, vilket är ca 5 km.

Jag läste också idag om att en av männen som var i bilen var ledare i något kriminellt gäng i Biskopsgården, och att denne person har varit nära där de skjutningarna som har varit i Biskop tidigare i år.

Usch ja, detta är riktigt hemskt verkligen. Det är verkligen ett under att det BARA var en bil som var med i explosionen, just i den rondellen där det alltid är massor av trafik, tänk bara om en bil hade legat två meter bakom eller framför, då hade ju den bilen också strukit med troligtvis.

Om ni vill läsa mer om händelsen så kan ni göra det här, här och här.


//CarroEllen