CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Hemmadag

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan själv, Jesper skulle iväg på middag nu ikväll med gänget som han spelar innebandy med, avslutning för terminen idag.


Ja som rubriken lyder, idag har jag varit hemma. Imorse vaknade jag av Jesper kl 6, och jag kände verkligen att jag inte orkade gå till jobbet idag av flera olika anledningar, först och främst för att jag hade enromt ont i ryggen. Det började redan i tisdags, och igår på jobbet blev det bara värre. Antagligen gjorde jag någon konstig rörelse eller något när vi bar akvariet i måndags, det onda sitter liksom precis vid Ischiasnerven, så vissa rörelser gör ganska ont, lite jobbigt. Sedan kände jag också att jag verkligen inte orkade gå till jobbet just idag med tanke på som det är där just nu.

Så ja, idag har jag haft verkligen en heldag för mig själv här hemma. Imorse kändes det skitsegt, Jesper åkte liksom strax före kl 7 imorse, och kommer hem typ kl 11 ikväll.  Men jag har fått tänkt mycket idag, tänkt på vad jag faktiskt skulle vilja göra. Det jag har kommit fram till är att först säga upp mig från jobbet snart, jag fick mailat min gamla sius på af idag, men har inte fått något svar av henne än om vem som är min nye handläggare, hoppas få svar imorgon. Sedan har jag tänkt söka jobb på maxi, inom catering. Sedan satt jag och gick igenom en sida med massa kortare kurser i Göteborg, och fastnade faktiskt för en kurs inom massage. Kursen är bara två dagar, men känns ändå som en rolig grej, jag tycker ju det är roligt att massera, jag masserade ju mamma en hel del förr, och ibland även idag. Någon skrivarkurs vet jag inte riktigt om det blir något av, inte nu i alla fall. Men om inte massör hade varit ett så tungt jobb som det faktiskt är så tror jag faktiskt att jag hade tyckt det varit roligt, få hjälpa folk också. Ne men första grejen är att få tag i personen på af, söka nytt, säga upp mig och sedan kanske gå någon kurs. Jag hittade också en del förarintyg- och sådana kurser vilket Jesper tycker att jag ska ta. Men då det dröjer måånga år innan vi bygger en husbåt (om vi nu gör det) så känner jag att det kan jag ta längre fram i livet.


Idag har min telefon ringt en del också, har pratat med syrran, med Thomas (pappa) och med mamma. Och flera stycken andra som jag också har pratat med idag när jag har berättat om att chefen har sagt upp sig på jobbet, och att jag i typ ½ år har tänkt leta nytt jobb, så har flera sagt att detta kanske är den chansen jag ska ta nu, det är nu den tiden är inne, nu när allt ändå är som det är på jobbet.


Just nu känner jag bara att jag verkligen längtar till semestern, men det är ju ett tag kvar, mitten av juli. Men jag är ju faktiskt långledig under midsommar, dock vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på då, jag fick faktiskt en liten idé förut, ska bara prata med Jesper om den innan jag skriver något här.


Ja, imorgon är det då sista jobbdagen med chefen, så jag måste ju gå till jobbet, hoppas att min rygg orkar det. Så ja, morgondagen lär vara en riktigt jobbig dag, men jag ska bara försöka blicka framåt, vilka möjligheter jag har nu i livet, Subway är jag färdig med, jag kan inte komma längre där. Skitledare har jag ju tackat nej till att vara två gånger pga arbetstiderna (men jag har ändå gjort i princip allt som en skiftledare gör), men jag har ju faktiskt varit skyddsombud där ett tag nu.

Nu hoppas jag bara att jag faktiskt får ett jobb nere på maxi, det hade inte kunnat bli mycket bättre. MYCKET bättre lön, närmare jobbet och fler arbetskamrater än vad jag haft på Subway, det låter i alla fall mycket bättre, håll tummarna för mig! =)På lördag öppnar Torslandas nya bibliotek. Det har flyttat runt nu ett par år efter att de upptäckte att deras lokal på Torslanda torg var möglig, men på lördag öppnar de i nya lokaler nere på Vingen, kulturhuset. Så det ska bli väldigt roligt, hoppas att det är ett bra bibliotek, lätt att hitta och så.

När vi bodde på Hälsö var ju mamma, syrran och jag jättemycket på Öckerö bibliotek, men när vi flyttade till Torslanda så blev det inte lika ofta, det biblioteket var inte så bra då, och inte så trevligt heller.


Ne, jag borde nog egentligen sova känner jag, är jättetrött nu, men jag vill ju vänta tills älsklingen kommer hem. Ne men jag kanske har somnat här i soffan tills han kommer hem, det känns inte helt orimligt.


God natt!

//CarroEllen