CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Vattenläcka vid jobbet och trevlig helg

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt.


I torsdags jobbade jag kväll med Sofia. Vi hade det väldigt lugnt, och jag sov sedan hos mamma.

När vi var och slängde soporna i torsdagskväll så märkte vi att det var en del vatten på golvet i soprummet, men jag tänkte bara att det hade regnat mycket (det har regnat in i de byggnaderna tidigare). När jag gick ut i garaget för att slänga kartonger så såg jag att det rann betydligt mer vatten där än inne i soprummet. När jag kom tillbaka till soprummet såg vi att det rann vatten från rören i taket. Vi funderade lite på vad det kunde vara. Eftersom att det är väldigt gamla hus med platta tak så tänkte vi väl mest att det bara hade regnat mycket, men Sofia pratade om avloppsvatten, men vi visste egentligen inte alls.

När vi gick ut ur rummet så hörde vi tydligt hur det rann vatten i väggen. Jag tyckte det var ganska konstigt, tänkte liksom att det troligtvis inte var regnvatten när det lät så tydligt, just då var det ju uppehåll.

När vi var klara för dagen och jag satt i bilen med mamma påväg hem till henne så smsade jag chefen, men hon visste inte vem hon skulle ringa om det, vi sa bara att vi skulle kolla på fredagen.


I fredags när jag kom till jobbet så gick jag till soprummet och kollade. Där rann det mycket mer vatten då än kvällen innan. Så chefen ringde vaktmästaren. Han visste redan om vattnet, och det visade sig att det var ett nytt företag som håller på och fixar ordning ovanför soprummet, de hade kopplat in en kaffemaskin under torsdagen. Slangen till den hade antingen lossnat eller gått sönder, så de hade massa vatten däruppe. Och ja, det måste verkligen varit mycket eftersom att det rann ner till soprummet. Ingen rolig start för det företaget.

Vi har i alla fall klarat oss från den läckan, det är inte riktigt samma hus, fast det har ju regnat in hos oss många gånger.


Igår var Jesper och jag i stan. Först gick vi till passcentralen, mitt leg har gått ut och jag har missat att fixa nytt. När vi kom dit och hade suttit typ 10 min så gav vi upp, det var typ 50 nummer före oss, och Jesper räknade ut att vi skulle få sitta där typ 1,5 timme. Det hade inte jag någon lust med så vi gick därifrån. Istället åkte vi till Universeum. Det var väldigt trevligt. Vi kollade på massa fiskar, ormar, fåglar, apor och lite andra djur. Sist vi var där var i somras, då såg vi såghajen men den var väldigt lugn just då, men inte igår. Igår simmade den runt hela tiden. Flera gånger lade den sig ovanför oss i tunneln, det var lite fräckt, såg rakt in i munnen på den typ.

Sist gick vi en sväng i butiken. Där köpte Jesper sig en legomodell, nanoblock, en rymdfärja. Jag köpte ett 3D pussel, en delfin. Så dem har vi suttit och pysslat med här hemma idag.

Vid 17 tiden var vi hemma igen, och efter att vi hade ätit middag lite senare så hade jag fått en riktigt ordentlig huvudvärk, samtidigt som jag var väldigt trött, så igår somnade jag strax före kl 21 i soffan. Kl 12 inatt väckte Jesper mig, då gick jag in och lade mig i min säng, och somnade om typ lika fort igen. Imorse vaknade jag kl 8, jag hade sovit typ 11 timmar. Det är inte ofta jag sover så länge nu för tiden, men det var behövligt.


Idag har vi tagit det väldigt lugnt här hemma. Jesper var nere på torget en sväng och handlade och bytte en duk som vi köpte förra veckan, den var felsydd. Sedan har vi pusslat, Jesper på sin legomodell och jag på delfinen.


Så ja, vi har haft en väldigt trevlig och härlig helg. Tanken var att vi skulle gått på restaurang igår också, men vi var inte alls hungriga när vi var klara på Universeum, så det blev inte så mycket av det, vi tog en liten  fika där bara.


 

En liten apa på Universeum 

3D-pusslet, Delfinen som jag köpteDukarna som vi köpte förra veckan.Ikväll blir det bara till att ta det lugnt tror jag, ska ta hand om tvätten om en liten stund bara.

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

//CarroEllen