CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 29/4

Godkväll bloggen!

Ja då var det redan onsdagkväll, eller typ lilltorsdag, är ju ledig på fredag, väldigt härligt, men tyvärr jobbar jag som vanligt imorgon, kväll, så någon cortege blir det inte för min del i år. Men men, har ju sett den flera år i rad nu, så det spelar ingen större roll att jag missar den i år.

Ja som sagt var, imorgon är det jobb som gäller, så något valborgsfirande blir det inte för min del, inte hela världen egentligen. De senaste åren har vi varit ute och grillat med Jespers arbetskamrater och sedan kollat på cortegen. Det har varit trevligt, men oftast ganska kallt.


Ja då är det långhelg denna veckan då, så härligt!

På fredag ska jag troligtvis träffa Malin, ta en promenad om vädret tillåter, på kvällen kommer mamma hit och ska sova här. På lördag kommer eventuellt syrran hit och äter, sedan pratade mamma om att vi skulle åka till blomsterlandet igen. Bredvid tv:n här hemma så har jag en jättefin murgröna MEN den har fått spinn (ser typ ut som små spindlar som gör nät på växten) så den har jag ingen större lust att ha kvar, mamma pratade om att plantera ut den, men jag vet inte, känns lättare att bara slänga den så är jag av med äcklet. Sedan köpte ju Nea och jag en stor Hortensia som vi planterade i en stor kruka här hemma och satte ute. Första natten var det bara ett par plusgrader ute, då hade Nea sagt att jag skulle sätta plastpåsar över de nyplanterade blommorna på balkongen, så det gjorde jag ju. Knappt två dygn senare var Hortensian död. Så nu ville Nea plantera ut den så den tar sig nästa år istället (om jag kommer ihåg att vattna den), så behöver köpa ett par nya växter/blommor. Så ja, i helgen blir det nog ganska fullt upp faktiskt, men hoppas att jag kan sätta mig och läsa Skriva-tidningen som kom förra veckan, fick bara börjat i den samma dag som den kom.


Just det ja, Italienresan har blivit framskjuten till hösten någon gång, typ oktober, men jag är redan nu såå taggad på att åka. Jag har läst lite om maten där nu, och andra godsaker, typ gott kaffe, glass, pasta och Tiramisú, det kommer typ att bli en matresa verkligen, längtar så mycket efter att få testa alla de sakerna där! Flygresan tänker jag egentligen inte så mycket på, försöker tänka bort det, istället tänka på allt roligt och all god mat som vi kommer att äta där. Flygresan kommer att gå bra, det vet jag, känns bara lite pirrigt typ, första gången jag ska flyga liksom, men men, det är trots allt några månader kvar tills dess. Sedan ska vi ju också kolla lite mer på vad vi faktiskt ska göra där, sevärdheter och sådant, några av er kanske som har tips på något i eller runt Pisa mer än det lutande tornet?


//CarroEllen