CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En äventyrsnatt

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i köket och bara tar det lugnt, har grejat lite här hemma nu på morgonen.

För ovanlighetens skull sov jag ända till klockan ringde 9:00. Det kanske egentligen inte var så konstigt då jag låg vaken en timma inatt efter oljud utanför fönstret, ska ta det från början.


Kvart över tre vaknade jag inatt av ett oljud utanför fönstret. Först trodde jag bara att det var folk som gick förbi utanför och pratade väldigt högt, men när jag hade vaknat lite mer och konstaterat att oljudet inte försvann så lät det som två hundar som skällde, men det var ett ganska konstigt skall för att vara hundar. Jag gick upp och kollade ut. Först fick jag syn på något jag tyckte såg ut som två hundar som bråkade, men fick snabbt tanken "vad gör två hundar ute mitt i natten, och varför skulle de bråka så vårdslöst" Nästa tanke jag fick var att det var en hund och en katt, men tänkte snabbt samma tanke då "vad skulle en hund göra ute så här sent, och varför skulle den bråka så med en katt" Sedan var det två katter, men då gick det ganska snabbt, då såg jag att den ena "katten" var mycket större än den andra, då slog det mig, det var ju en räv, en räv som försökte ta en katt. Jag öppnade snabbt fönstret litegrann och lyckades få lite uppmärksamhet från räven som släppte greppet om katten, och katten försvann snabbt iväg åt ena hållet. Räven stod kvar några sekunder, kollade runtom sig och trippade sedan lugnt åt andra hållet, in på våran gård. Jag lyckades få på mig glasögonen för att kolla om jag kunde se katten, men den var borta.

Jag låg en stund i sängen och funderade på om jag skulle ta på mig och gå ut och leta efter katten för att se hur illa skadad den var, men valde att gå och lägga mig igen. Om jag nu hade gått ut och hittat katten, vad hade liksom jag kunnat göra då, djurambulansen jobbar väl inte på natten?

När det var lugnt utanför fönstret satte jag på datorn, gick in på facebook och skrev i gruppen "Grannar i Torslanda" om vad jag just hade sett mitt på huvudgatan genom området.

Jag är bara förvånad över att räven vågade sig hit, mitt i bostadsområdet där det faktiskt är lite trafik på natten.

Anledningen till att jag valde att skriva det på facebook också var för att det senaste året har Många katter försvunnit i Torslanda, och de flesta har inte kommit tillbaka. Jag har tidigare läst på fb om att folk har sett räv runtom i Torslanda, så man har ju antagit att räven har varit framme, men att någon har sett när räven har tagit en katt är inget jag har läst om.

Usch, ja det var riktigt hemskt att se. Att det tog så lång tid för mig att förstå att det var en räv också, det stör mig, visst det gick väl ganska fort, men inte tillräckligt fort, men ja, jag var ju helt nyvaken och hade inga glasögon på mig så jag såg ju inte ordentligt förrän en liten stund senare heller.

Ne usch, nu hoppas jag att räven håller sig borta från katterna i området, men det kan man väl bara hoppas på...


Nu måste jag gå och göra mig ordning, ska åka till jobbet om en liten stund.

//CarroEllen