CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Rörig dag och god glass

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och väntar på att "Jordskott" ska börja.

Idag har vi haft en enormt rörig dag på jobbet. Jag ska ta det ända från början.


Imorse kom jag till jobbet lite senare än vanligt, bussarna var sena. Jag brukar i vanliga fall vara på jobbet typ 20 min innan jag börjar så jag hinner att byta om och äta frukost, men idag var jag där 10 min innan. Det började med att jag inte hittade mina arbetskläder, när jag hade letat i typ 5 min hittade jag dem. När jag hade bytt om hade jag 3 min på mig att stämpla in och äta frukost, så lite sen blev jag. Men ja, direkt när jag kom in i köket så sa chefen att det var en del som behövde preppas direkt idag, en hel del saker som var helt eller nästan slut i linen.

Just när vi hade öppnat så upptäckte chefen att turbon (ugnen) inte värmde upp som den skulle, så hon satte på den andra istället. Efter typ 5 min fick vi felmeddelande även på den, det blinkade "mag kurr" på den (så idag har den turbon kallats för den hungriga turbon) Den värmde mackorna men det spelade ingen roll hur länge vi satte att den skulle grilla, efter 6 sekunder pep den att den var klar trots att den inte var det. Så vi har hela dagen stått och vaktat alla varma mackor i turbon, tryckt om den på nytt så den har gått 6 sek åt gången, och det har ju tagit betydligt längre tid då den aldrig har kommit upp i värme heller.

Så ja, samtidigt som vi behövde preppa en del, hålla koll på turbon och baka så var det väldigt rörigt, vi hade också en del kunder. Men ja, lagom till lunchen kl 12 så hade vi kommit ikapp oss någorlunda, fått klart preppen, bakat bröd och tagit den värsta disken, vi hade också fått felanmält båda turbougnarna.

Lite tur som vi hade så hade vi en ganska lugn lunch.

Halv 2 kom reparatören. I båda ugnarna behövde något bytas ut för att de skulle fungera ordentligt, och det skulle reparatören kolla först imorgon om de hade något sådant inne, eller om de behöver beställa det. Så ja, det blir samma sak med turbon imorgon, stå och vakta den, tröttsamt, men men, inget att göra åt, hoppas bara att de får lagat i alla fall en av de imorgon.

Så ja, denna jobbdag har varit väldigt rörig. Måndagar brukar vara röriga, men en sådan här rörig måndag som vi har haft idag har vi nog aldrig haft, hoppas på en i alla fall lite lugnare dag imorgon.


I eftermiddags var jag i stan och träffade Malin, vi var och fikade på Brogyllen. Det var väldigt trevligt, satt och pratade om allt och inget, just precis vad vi behöver för att lyckas lära känna varandra igen, härligt!


Här hemma nu ikväll så har Jesper lagat thaiwook, jättegott men lite för starkt (som vanligt) Sedan var Jesper på maxi idag och köpte glass som jag har velat testa hela helgen, men som de inte har haft, men idag hade de dem. Det är Magnum mini med två olika smaker, med hallon och med kaffe. Hallonglassen smakade vi på förut, och den var verkligen jättegod, smakade väldigt friskt, så den borde ni verkligen testa om ni inte har gjort det, den finns som stor glass också, Magnum Pink. Kaffeglassen får vi se om jag orkar senare, annars får jag ta den en annan dag.


 


Nu börjar det snart på tv, ha en bra kväll alla bloggläsare! =)

//CarroEllen