CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Stormen Egon

Hejsan bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och bara tar det lugnt. Idag känner jag mig ganska trött. Pga stormen inatt så somnade jag sent, och när jag väl hade somnat så vaknade jag lite då och då.


Igår kväll satt vi här hemma bara, jag följde direktrapporteringen om stormen Egon på GP:s hemsida. Och ja, vad ska man säga... Den blev nog lite värre än vad som var befarat. Älvsborgsbron stängdes redan kl 18 och var stängd hela natten, casinot i stan fick stänga pga det höga vattenståndet, de hade vatten inne. Även i Hönö klova var det enormt högt vatten, även där hade ett par restauranger vatten inne.

I Hjuvik, bara en liten bit härifrån hade någon uppmätt vinden till 42,9 m/s, det är en del. Massa vägar var översvämmade i stan så bussarna fick köra andra vägar.

Färjerna i södra skärgården var helt indragna inatt, men däremot gick färjan till norra skärgården hela natten. Såg för en stundsedan att någon hade varit ute på varholmen och filmat kl 12 inatt när en färja avgick. Det var väldigt högt vatten, men det stoppade inte dem färjerna.

Åå, jag hade så gärna velat vara ute på öarna och se stormen på riktigt. Det enda jag såg här hemifrån var ett bord som hade blåst iväg och låg utanför grannarnas dörr, annars var det inte så mycket mer. Visst vi hörde att det blåste en del, vilket det gör fortfarande, men jag hade velat se alla översvämmningar. Men men.

Vid 12 tiden inatt lät det som att största delen av Torslanda var utan ström, men inte vi, vi klarade oss.


Annars igår kväll gjorde vi tacos till middag. Sedan hade Jesper hittat någon serie som vi kollade några avsnitt utav. "Person of interest" som vi kollade på under julen, den har tyvärr inte kommit än, ändå är det en vecka sedan som vi beställde den, men de skickade den i fredags tror jag det var, så den kommer väl i början av veckan.


Idag får vi se lite vad som händer, vi ska ner till maxi och storhandla i alla fall. Sedan hade kanske en promenad inte varit helt fel heller, se hur det ser ut på lite ställen dagen efter stormen, men vi får se hur det blir med det.


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen