CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Köpt skor

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med Jesper och hör hur det blåser ute.


Idag har vi varit en sväng på Backaplan. Jesper gick runt i lite butiker själv medans jag mötte upp mamma, vi skulle gå och kolla på ett par skor till mig. Så idag fick jag köpt ett par vinterskor, jättesköna verkligen. De är av märket Shepherd (samma som tofflorna jag fick i julklapp), så de är väldigt varma och goa. Jag måste bara impregnera dem och lite sådant först så kan jag snart börja använda dem, jag är ju så frusen av mig ändå så de skorna blir nog inte för varma för mig nu.


Efter att vi hade varit på Backaplan så ville Jesper absolut åka till Inet, en butik som ligger i Sisjön. Jag hade väl inte direkt någon jätteork att åka med ända dit, det tog typ 40 minuter med bussen (inkl. en promenad från hållplatsen) men jag lät mig övertalas. Det var inte helt lätt att hitta den butiken från hållplatsen, det tog en stund, så vi var ganska frusna båda två när vi väl kom fram. Jesper hittade i alla fall en dator där, så det var värt besväret att åka ända dit.Jag var inne på smhi:s hemsida för en stundsedan för att kolla vädret till helgen. Nu säger de att det ska vara orkanbyar på lördagkväll, får väl se hur mycket det blir av det. Förra veckans storm var ju en storm ute på öarna, men inte in över stan.


Om ett par dagar är det 10 årsedan som det var orkanen Gudrun, shit vad tiden går fort, jag minns nästan den dagen som att den var igår. Jag bodde ute på Hälsö då, i huset. Just den dagen så hade jag en kompis på besök från stan. Vi var ute en del den dagen, var nere i hamnen och kollade till båtarna och översvämmningarna. När vi var nere i Stuvö hamnen så ringde min pappa och ville att vi skulle komma hem. Då hade han hört på vädret att det skulle bli värre. Jag minns att när vi nästan hade kommit in, bara några meter från huset så hade en ledning gått av och flög fram och tillbaka över vägen, det var lite läskigt.

Senare under kvällen skulle min kompis hem. De trogna färjerna gick som vanligt trots den hårda blåsten och det höga vattenståndet. Men när vi släppte av henne vid färjan så följde jag med henne ut minns jag, då var dörren på bilen påväg att lossna för det blåste så mycket, och jag var ju inte beredd på det. Men ja, jag minns att det var faschinerande över hur högt vatten det faktiskt var, och hur mycket det blåste. Stormar är mysiga tycker jag, i alla fall så länge man är på trygg mark och de inte blir värre än vad Gudrun var.


Stormen Per minns jag inte riktigt lika bra, men jag kommer faktiskt ihåg att vi då bodde i lägenheten på Hälsö. Mamma, Nea och jag var ute med bilen den dagen. Vi var borta i Hummerviken på Öckerö tror jag det var, därifrån är det öppet hav utåt, så där blev det en del fräcka bilder. Sedan åkte vi över till Burö där slingan delvis var översvämmad. Jag minns också att vi bodde väldigt nära vattnet, och den dagen gick vattnet nästan ända upp till husväggen.

Jag tycker faktiskt att det är mysigare att vara ute på öarna när det stormar än att vara här hemma. För det första kan vi inte bara gå ner till hamnen och kolla hur det ser ut där. Sedan hörs det Väldigt tydligt här när det blåser, det viner mellan husen på ett annat sätt här, det gillar jag inte.

Ne men vi får väl se hur vädret blir till helgen, om det blir någon storm eller inte.


Nu ska vi snart börja med maten. Det blir stekt kött med potatiskroketter och rödvinsås till, mums!


Ja, imorgon är det då jobb igen. Just det ja, igår kväll när vi kom hem, vi var en sväng på Net on net igår, men vi hittade inget där. Men ja, under kvällen så somnade jag jättegott i soffan i typ 40 min. En stund efter att jag hade vaknat så ringde jag mamma. Eftersom att jag just hade vaknat så blev min hälsningsfras till mamma kl 21 på kvällen "god morgon" haha, jag hade nog inte riktigt vaknat då.


Ne, men nu är det jobb i tre dagar som gäller innan det är helg igen, ganska gött att börja veckan såhär, jag var ju liksom helt slut efter jobbdagen igår, har ju inte direkt gjort så mycket under julledigheten.


Ne nu ska vi gå och börja med middagen, men först kommer här en bild på skorna som jag köpte, samt en bild från stormen Per på Öckerö.


   


//CarroEllen