CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Juldagen

Godkväll bloggen!

Sitter nu i soffan med Jesper och slökollar på Ice age 2 som går på tv.

Idag har vi varit väldigt trötta, det var ju en lång dag igår, men enormt trevlig. Tänkte skriva lite om dagen igår, jag var ju lite för trött för att skriva här igår kväll.


Igår vaknade jag vid kvart över 8 om jag minns rätt. Lite senare vaknade Jesper.

Under förmiddagen tog vi det ganska lugnt. Vi kollade på de två avsnitten av julkalendern som vi hade missat. Vid 10 tiden kom Thomas (pappa) förbi och lämnade min julklapp. Efter det fixade Jesper lite med maten, och jag grejade bara litegrann med dukningen och sådant.

Vid 1 tiden började folk komma, Jespers familj kom först. Redan innan dem hade lagt sina julklappar under granen så tyckte de att det var många klappar. När mamma och morfar kom så blev det mycket fler klappar, mamma hade med sig tre stora påsar. Så det var ganska överfullt runt granen, men det var väldigt fint. Tyvärr glömde vi ta kort på alla klappar, men jag tog en del andra kort som kommer längre ner.


Vi började med att dricka glögg. Mamma hade med sig en glögg med alkohol som dem som drack den tyckte mycket om. Jesper och jag hade köpt en alkoholfri glögg med smak av delicatoboll. Tyvärr var jag den enda som tyckte att den var god, de hade verkligen lyckats med smaken, den smakade verkligen delicatoboll.


Efter en stund hade vi fixat all mat, dukat fram allt. det blev väldigt mycket mat, och en del saker hade det blivit dubbelt, eller till och med tredubbelt utav, och ett par saker hade vi missat, senap till skinkan och sås till laxen, men eftersom att jag själv inte äter något av det så hade inte jag en tanke på det, hehe, men så kan det gå, folk fick nöja sig med senapssill till skinkan.


När folk hade ätit sig mätta så började Kalle Anka. Då grejade jag med disken, Bosse hjälpte till en del också med att sätta in maten i kylen och lite sådant. Så vi pratade lite också och så, trevligt. Sedan satte sig Bosse också vid tv:n och jag fortsatte greja med disken, startade en diskmaskin och lite sådant, men jag tog bara det värsta av disken, resten lämnade jag till idag. Så efter en stund satte även jag mig och kollade på Kalle.

Just när vi satt framför tv:n allihop så började det snöa ute, så mysigt. Det lade sig lite på hustaken, dock det blev väldigt lite, men det var väldigt mysigt ändå.


När Kalle var slut så blev det julklappsutdelning. I år fick jag vara utdelare. Och ja, med alla de klapparna som var runt granen så tog det över en timma att dela ut alla och även öppna en del av dem. Men det var väldigt trevligt, dock tog det lite för lång tid enligt mig. Det var väldigt roligt med de klapparna som hade rim, lite trevligt. Jag hade ju suttit rim på nästan alla paket som jag hade köpt, och Jespers föräldrar till några som dem hade köpt.

När alla fick en julklapp så öppnade ju dem de direkt, men jag har i alla år, likaså Linnea, väntat med att öppna tills alla paket har delats ut. Anledningen till att Nea och jag alltid har gjort så är för att vi ofta får en del likadana paket, och om vi väntar tills alla är utdelade så har vi ju inte tid att kolla på varandra vad vi har fått. Så i år var jag den enda som satt med en hel hög när utdelningen var klar, då kollade alla på mig istället. Så när Nea kom på kvällen så kom hon på när hon hade kollat på mina klappar att hon inte skulle gjort det förrän hon hade fått sina, och det var ju lite saker som var likadana. Men men.


Efter julklappsutdelningen blev det kaffe och kaka. Jag köpte ju ett julkaffe för ett tagsen med smak av pepparkaka, det tyckte alla var väldigt gott, så det gick betydligt bättre hem än glöggen. Vi hade bakat mjuk pepparkaka, två olika smaker av knäck, vanlig och med choklad, och så hade vi gjort två olika smaker med chokladpraliner. Pralinerna tyckte folk var väldigt goda, de var med kaffe- och kardemummasmak, fast allt var väldigt gott.


Sedan satt vi och pratade resten av kvällen. Både Jesper och hans bror hade fått kluringar, sådana som man ska få loss en ring ifrån, så det satt dem med en del resten av kvällen. Vid kvart i 8 gick första gänget, Jespers familj. Vid kvart i 10 gick mamma, morfar, Bosse, Nea och Niklas. Nea och Niklas kom vid 19 tiden.


Så ja, för att sammanfatta gårdagen så var den väldigt trevlig, mysig och rolig, och alla var väldigt nöjda, en person tyckte att vi skulle göra det till en tradition, och ja, varför inte? =) Så en väldigt lyckad dag <3


I julklapp fick jag en Nespresso-maskin av älsklingen (kaffemaskin), tre olika fårskinnstofflor (hur nu det gick till, jag hade önskat mig det av två stycken, men trodde inte alls att jag skulle få det av mamma), så det blev ett par av mamma, ett par av Jespers föräldrar och ett par av Thomas. fast de jag fick av mamma ska vi gå och byta till ett par skor istället. Sedan fick jag massor av choklad av morfar och en ljusstake. Utav farmor fick jag en ljusstake och lite pengar. Utav Bosse fick jag en sockerströare. Utav Thomas fick jag då ett par fårskinnstofflor, fast de var med hård sula undertill och ett presentkort på HM som de hade glömt skriva beloppet på, tur att man kan kolla det på hemsidan. Utav mamma fick jag ett par väldigt varma och goa fårskinnsvantar och ett par fårskinnstofflor, fast de ska vi ju gå och byta till skor istället. Utav Jespers föräldrar fick jag ett uppblåsbart fotbad med fotsalt och fårskinnstofflor. Jag lyckades få två stycken sådana fotbad också, ett från jobbet också, fast den jag fick av Jespers föräldrar var mycket större och bättre =) Av Jespers bror fick Jesper och jag varsinn tekopp/kaffekopp med tant grön och tant brun på, lite trevliga. Utav Linnea och Niklas fick jag en tröja, jättefin. Ja det var nog det tror jag.

Kaffet från kaffemaskinen är verkligen hur gott som helst, fast jag är rädd för att tröttna på det, så jag har bestämt mig för att bara dricka det på helgerna typ, i alla fall inte varje dag. Fast jag fick ju med några kapslar så jag måste ju testa mig igenom dem innan jag kan beställa fler.


Lite bilder kommer här =)


    

 


 

Disken som jag tog imorse. Jag kan säga att jag var väldigt glad över att vi hade diskmaskin, två fulla maskiner blev det allt som allt med den jag körde igår också, plus ytterligare lite mer.


Ja detta var en liten berättelse om min julafton i år =)


Hoppas att ni också har haft en bra jul hittils =)


//CarroEllen