CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 29/10

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och bara tar det lugnt.

I måndagskväll var jag hemma hos mamma och Linnea. Vi färgade håret på mig, lagade mat och planerade lite inför julafton. I helgen blev det nämligen bestämt att vi ska fira julafton hos Jesper och mig, det ska bli väldigt roligt och trevligt. Så jag sov hos mamma och Nea måndag-tisdag. Jag är ju van vid att sova hos mamma torsdag-fredag, så är jag vaknade i tisdags så var min första tanke som dök upp i huvudet "är det redan fredag? Nej, jag är inte så trött redan, nej det är bara tisdag" Lite sådär lagom segt, så både igår och idag har det känts som att det har varit fredag av någon anledning.


Idag när jag var påväg hem så valde jag att hoppa av bussen på krysset istället för på torget. Så jag tog mig en liten promenad hem istället. Det var väldigt mysigt och härligt att gå över Snäckeberget i eftermiddags. Solen var jättefin, det var väldigt lugnt längs den vägen, mötte endast en bil, och ingen person. När jag kom till dammen så såg jag att den låg helt spegelblank, underbart, det var välidigt härligt.

När jag väl kom hem så fixade jag lite fika, gjorde en sådan riktigt god kopp kaffe som jag ofta gjorde förr. Sedan tog jag den sista halva chokladbollen som fanns kvar, och även en kaka som jag hade med mig hem. Chefens ena dotter har nämligen sålt kakor, så jag köpte två lådor till Jesper och mig, jättegoda, hoppas bara att jag får ha de någorlunda ifred.


Ang jul, jag fick idag veta att jag har fått ledigt de tre mellandagarna som jag ansökte om, 29, 30 december och 2 januari. Det ska bli väldigt gött, så jag är ledig typ 1,5 vecka, gött. Dock jobbar jag ju dagen innan julafton, och då lär vi ha massor att göra. Det var ju förra året som vi fick stänga många timmar tidigare för att vi inte hade något mer kvar att sälja, vi hade räknat totalt helt fel, det är inte alltid så lätt att veta hur mycket man har att göra på jobbet just sådana dagar. Så i år rustar vi för mycket att göra, och ser till att ha ute mer kött och bakat mer bröd, så får vi väl se om vi har lika mycket att göra i år dagen innan julafton som förra året.


Så ja, jag längtar faktiskt till julafton i år också, det gjorde jag förra året med, men inte på många år innan dess. Så ja, hoppas att detta kommer att bli en så bra jul som jag hoppas! =)


Ha en fortsatt bra kväll! =)

//CarroEllen