CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Födelsedagen och en bok

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan och känner hur det spritter i mina ben, känner mig väldigt trött, rastlös.

Under en timme nu ikväll har jag suttit och läst boken som jag fick av Jesper imorse i födelsedagspresent, "Så gör jag, konsten att skriva" Ganska intressant faktiskt, en hel del tips om allt och inget för att skriva bra, hur man ska sitta, hur man vill ha det runtom sig osv. intressant.


Annars idag har jag haft en bra dag. Imorse när jag var påväg till jobbet så storslocknade jag på bussen, var jättetrött. I vanliga fall när jag somnar på bussen så brukar jag alltid vakna de två sista hållplatserna innan jag ska gå av, bussen stannar nästan alltid på de hållplatserna, men just imorse sov jag så gott, och gissningsvis stannade inte heller bussen på just de två hållplatserna som den brukar göra, så jag vaknade med ett ryck när jag upptäckte att bussen stannade på hållplatsen som jag skulle av på. Tänk om jag hade sovit vidare på bussen, då hade jag kommit till centralen, kanske inte hela världen då nästa buss jag tar går därifrån också, men det hade varit illa, riktigt illa med tanke på vad jag gjorde i fredags när jag var påväg hem, när jag stod och väntade på bussen i busskuren och var inne i helt andra tankar och missade bussen. Nej, idag vaknade jag i alla fall, jag slapp åka vidare.


Efter jobbet idag åkte jag till stan och träffade Malin, tog en fika med henne på Condeco i Nordstan. Jag gillar det cafét, det har inte funnits där så länge, men det är faktiskt väldigt mysigt att sitta däruppe. Malin ville bjuda mig på fika som födelsedagspresent, trevligt. Då jag har ätit så mycket tårta och choklad i helgen så kände jag inte alls för att äta mer kaka, istället blev det en hallonsmothie och en liten kaffe latte, jättegott! Vi satt där ungefär en och en halv timma och pratade om allt och inget. Det var riktigt trevligt, tack gumman =) Sedan gick vi en sväng till Akademibokhandeln. Jag skulle se om dem hade en bok som jag har tänkt köpa till Jesper i födelsedagspresent. Tyvärr hade dem ingen sådan bok alls som jag var ute efter, så där sprack min presentidé. Sedan var vi en sväng på Clas ohlson där Malin skulle köpa fodral till sin telefon. Hon hittade i alla fall det hon skulle ha.


När jag skulle ta bussen hem så träffade jag Jespers mamma på hållplatsen, stod och pratade lite med henne ett par minuter innan hennes buss kom. Efter några minuter kom min buss.


När jag kom hem stod Jesper i köket och hade börjat med maten. Jag hade idag bestämt att vi skulle äta färsk lax i ugn med potatis och rotfrukter också i ugn, och med en egengjord kall ört- och vitlökssås, jättegott. Så jag hjälpte honom lite med maten.

Sedan har jag kollat på tv nu ikväll, på "112 på liv och död" som jag alltid gör, och så har jag legat i soffan och läst den boken. Klockan 21 fortsatte ju ett annat program på tv som jag brukar kolla på, men idag lockade boken mer än det tv-programmet.Ojdå, vad hände där, jag bara skrev, något lossnade nog visst riktigt när jag läste den boken nu, underbart, det är så det ska vara när man skriver, man bara skriver, man tänker inte ens!


Och helt plötsligt är klockan mycket, jag borde nog gå och lägga mig om jag ska orka morgondagen, och inte storslockna på bussen igen, och inte heller sova vidare och missa hållplatsen jag ska av på.


God natt!

//CarroEllen