CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Mäktig chokladmoussetårta

Här kommer receptet på tårtan som Jesper gjorde till mig när jag fyllde år.


Receptet är gjort för en springform som är 27 cm i diameter (större än vanlig form)


Receptet på bottnarna hittar ni här Vi gjorde receptet två gånger, en gång för varje botten. 

Tänk på att lägga bakplåtspapper i springformen så att du lätt kan få loss bottnarna.


Mörk chokladmousse:

  200g mörk choklad 
  5 dl Vispgrädde
  2 äggulor
  2 msk socker


Vit chokladmousse
  200g choklad
  5 dl Vispgrädde
  2 äggulor
  2 msk socker


1. Smält chokladen, låt den svalna något

2. vispa grädden

3. Vispa äggula och socker väl

4. Vänd ner alltsammans i en bunke.

5. Låt stå i kylen ca 30 min innan du lägger på den på tårtan.


Täck springformen som du använt till bottnarna med plastfolie, tänk på att ha en bit så du kan lägga den över tårtan sedan.

Börja bygg tårtan, botten, mörk chokladmousse, botten, vit chokladmousse.


Chokladen som låg över tårtan smälte vi ca 400 g choklad och blandade det med ca ½ dl smör.

Smeta ut chokladen så den blir 1-2 mm tjock på två plåtar med bakplåtspapper som har stått i frysen en stund innan (varje bit ska täcka halva tårtan). Låt stå i kyl tills chokladen har börjat stelna men inte blivit hård.

Lägg chokladen över tårtan med pappret uppåt som du vill ha den och dra försiktigt bort pappret.


Vi gjorde även lite dekorationer av chokladen som blev över.

Bilder kommer här:

           



Lycka till!

//CarroEllen